Az Art Deco éveinek ragyogását idéző Venice Simplon Orient Express, a luxusvonat mindenek felett, a maga tökéletességében.
Ha sóvárogsz azok után a bizonyos napok után, amikor a hölgyek és az úriemberek kiöltöztek a vacsorához és az utazás különleges élményét még csak néhányan élvezhették, akkor az aranykor újjáéledése az Orient Expressen egy nagyszerű választás lehet számodra. A luxusvonatok lehetővé teszik a kifinomult utazóknak, hogy ez által stílusosan utazhassanak és az európai vasúttörténet részeseivé válhassanak.
Talán ez nem Az Orient Express (ami az eredeti francia SNFC által birtokolt védjegyet viseli), de ezek a vonatutazások ugyanazt a szellemiséget és ragyogást adják, amit az eredeti is, és azt a lehetőséget, hogy kapcsolódhass azokhoz, akik már utaztak rajta és megihlette őket a világháború előtti luxusvonatok világa.

Megigéző utak a Venice Simplon Orient Express fedélzetén

Számos különböző útvonal szerepel az ajánlatok között. A vonaton utazók eljuthatnak Londonból Velencébe, vagy Párizsból Londonba (néha Bécsen keresztül), Velencéből Prágába, Bécsből Párizsba vagy Londonba, Prágából vagy Budapestről Londonba, Londonból vagy Párizsból Berlinbe vagy Innsbruckból Londonba egy vagy két éjszakás kalandok során.

Több napos kombinált utak szintén elérhetők, amelyek során a luxusvonatok végigviszik az utazókat a klasszikus Párizs Isztambul útvonalon, Isztambultól Velencéig, vagy részt vehetnek a vendégek egy epikus 10 napos 6 éjszakás utazáson, amely során eljuthatnak Párizsból Isztambulba, majd Velencébe.
A magával ragadó utak messze többet ajánlanak annál, minthogy csupán eljussunk A-ból B-be. Ezek az utazások Európa leglenyűgözőbb tájain viszik végig a vendégeket. A Dolomitok, az Alpok és más fénypontok képei (például a Rhine Gorge a berlini útvonalon) pörögnek az ablakon keresztül, amint száguldunk, így táplálva elménket és lelkünket a természet varázslatos látványával.

Luxus vonatutazás

Bármi is legyen az úti célod, a luxusvonatok ettől már nem válhatnak fényűzőbbé. Attól a pillanattól kezdve, hogy a vendégek a fedélzetre lépnek, biztosra vehetik, hogy minden szolgáltatás és apró részlet adott lesz, ami által a részeseivé válhatnak az aranykor vonatútjainak. Az utazás során, amit a saját privát fülkéjükben tölthetnek, egy kabin inas fogja kiszolgálni őket, ellátni minden igényüket, és amint leszáll az éj, a szolgáltatásba beletartozik az ikerszobák szalonjának átalakítása is elegáns, kényelmes hálószobákká, valamint azok felszerelése puha törülközőkkel, frissen vasalt ágyneművel, és 2017 óta még több luxuscikkel, többek között akár légkondicionálással.

Új fejlesztésként azok a vendégek, akik több feltűnésre és fényűzésre vágynak, foglalhatnak Cabin Lakosztályt, amiben 2 egymáshoz kapcsolódó ikerszoba található azzal a lehetőséggel, hogy éjszakára 2 alacsonyabban fekvő hálóhelyen hajthassák nyugovóra fejüket, vagy rendelkezésükre áll egy szoba a nappali időtöltéshez és egy szoba éjszakára. 2018-tól kezdődően pedig három Grand Suite áll a vendégek rendelkezésére egy még fényűzőbb opciót kínálva. Az új lakosztályokat az eredeti Orient Express állomásokról –Párizs, Velence és Isztambul- nevezték el, valamint rendelkeznek saját tusolóval, WC-vel és mosdóval, melyek olyan odaadással készültek, hogy stílusukban a lehető legtöbbet megőrizzék a fülkék történelmi gazdagságából.

A kabin inas mindig kéznél lesz, ha bármilyen megválaszolandó kérdés merülne fel az élmény során, és reggelit, majd később délutáni teát hoz a kabinba. Miután kiélvezted a délutáni teát a torta és teasütemény kíséretében, el is kezdhetsz kiöltözni a vacsorához. Az egyedi elegancia alapkövetelmény a fedélzeten és túlöltözni egyenesen lehetetlen. A vacsora előtti koktélok lehetővé teszik a vendégeknek, hogy elvegyüljenek és átvegyék, ezt az egyedülálló atmoszférát mielőtt bemerészkednek a három art deco étterem kocsi egyikébe, melyek nagy terítékkel, lágy kelmékkel, tökéletes intarziával és Lalique üveg panelekkel várják őket, hogy élvezhessék a francia séfek által megálmodott finom vacsorát.

Történelmi vagonok

Természetesen egy luxus utazás kulcsa az apró részletekben rejlik, így a Venice Simplon Orient Express fedélzetén is. Minden hozzájárul a csodaszép részletekhez, nem csupán maga a szolgáltatás, hanem a történelmi vagonok restaurálására fordított figyelem is.

Minden egyes vagon egyedi a saját bámulatos történelmével, melyet a vagonok végén lévő emléktáblák mesélnek el. A 3309-es kocsi például Belgiumban épült, és része volt annak a vonatnak, ami elakadt a hófúvás miatt 1939-ben Törökországban, ami aztán Agatha Christie híres Gyilkosság az Orient Expressen című könyvét ihlette. A 3452-es kocsi pedig annak a vonatnak volt a része, melyen II. Károly, Románia királya menekült szeretőjével, Magdával 1940-ben. A 3544-es kocsi, melynek tervezésében Rene Prou működött közre, bordélyként működött Limoges városában a második világháború idején.
Az összes ilyen lenyűgöző ínyencség a vasút történelméből életre kell, ahogy a vendégek felfedezik a kocsikat a fedélzeten.

Gyönyörű táj, csodaszép részletesség, luxus és ragyogás keveredik egymással a Venice Simplon Orient Express fedélzetén, hogy felejthetetlenné és egész életünkben egyedülállóvá tegye luxus vonatutazásunk élményét.

Forrás: https://www.tourism-review.com