Airbnb turizmus Montreálban

0
306

A legújabb felmérések szerint Montreálban megnőtt az otthonukat turistákkal megosztó vagy az azt kiadó helyi lakosok száma. Quebec gazdaságának fejlődése is gyorsulni látszik, mivel az olcsóbb Airbnb lakások több turistát, digitális nomádot vonzanak.

A GLS-Reseaux tanulmánya szerint Montreálban a kiadott Airbnb lakások összbevétele 653 millió dollár volt a tavalyi évben. Az utazók pedig, akik a városban foglaltak lakást, 475 millió dollárt költöttek, ami magasabb, mint Vancouverben és Torontóban.

Remy Gauthier (a GLS Reseaux elnöke) mondta: a számok egyértelműen azt mutatják, hogy az Airbnb jelentős hatást gyakorol Montreál gazdaságára. Új bevételeket generálnak az idegenforgalomban és növelik a munkahelyek számát.

Kulcsfontosságú elemek a jelentésből:

  • A bejegyzett 13.000 Airbnb lakásban 283.000 foglalás lett regisztrálva.
  • Az Airbnb Luxury Retreats, melynek székhelye Montreálban található 350 új, kiváló minőségű állást hozott létre
  • Az Airbnb Montreálban 3.300 munkahelyet támogatott, több mint 20 millió dollárral járult hozzá az állami biztosítási programokhoz, nyugdíjakhoz és szociális szolgáltatásokhoz
  • Nagy a valószínűsége, hogy a vendégek 75% vissza fog térni a városba az Airbnb kínálata miatt
  • A tavalyi évben megrendezett Montreal Nemzetközi Jazz Fesztiválon 45.000 turista foglalt Airbnb szállást 6.2 millió dollár értékben
  • Quebec GDP-je 189 millió dollárra emelkedett az Airbnb hatása miatt

„Az Airbnb előnyei messze túlmutatnak az otthonukban élő emberek hétköznapjain.” – nyilatkozta Alex Dagg, az Airbnb Kanadai Közpolitikai Igazgatója. „Az Airbnb látogatói a lakóhelyükhöz közeli éttermekbe, kávézókba, üzletekbe térnek be, amivel támogatják az új munkahelyek létrejöttét.”

(Az Airbnb gazdasági hatásának kiszámításához használt módszertan Quebec-i Statisztikai Intézményén nevéhez fűződik és az input-output modelljére épül.)

forrás: www.travelpulse.com