Ne várj míg megöregszel (Bakancslistást úticélok 50 alatt)

0
365

Mikor fiatalok vagyunk, úgy érezzük, hogy az élet végtelen, soha véget nem érő kaland. Mindig van egy hely, amit fel kell fedezni és meg kell hódítani. De idővel rájövünk, hogy gyorsabb tempóban öregszünk, mint ahogy az úticélok száma csökken. Ezért előbb vagy utóbb eljön az idő, hogy megírjuk a saját bakancslistánkat. Vannak helyek, ahova jobb még fiatalabb, fittebb állapotban eljutni. Ebből adunk ízelítőt, ötleteket – ha még nem volt – a számotokra.

Töltsd az éjszakát egy üveg igluban Finnországban

Csodálatos érzés keríthet hatalmába, miközben pihensz az üvegből készült igluban és próbálod megszámolni a csillagokat az égen. De semmi sem összehasonlítható azzal, ha az Északi Fény (Aurora Borealis) kezdetére érkezel és láthatod ezt a pompás fény kavalkádot. Amely a legelképesztőbb természeti fényjelenség a Földön.

Ismerd meg a Galápagos Szigetek egyedi állatvilágát

A legtöbb ember a szigetcsoportot Charles Darwin tudós, kutatóval –evolúciós elmélet megalkotójával – köti össze. Őt is és napjainkban is az egyedi, különleges állatvilág vonzza a turistákat, hogy mélyebben megismerhessék azt. A legismertebb élőlény a Galápagosi óriás teknős, melyeknek az átlagos élettartalma eléri a 150 évet. De itt csodálható meg a tengeri leguán és 25 olyan madárfaj, ami a világon máshol nem található meg szabad környezetben.

Hódítsd meg a Machu Picchu-t, az inkák elfeledett városát

Az elveszett város 1450-ben épült az inka civilizáció virágzásának az idején, de egy évszázaddal később, a spanyol hódítás idején feledésbe merült és 1911-ig az újrafelfedezésének az idejéig ez nem változott. III. Hiram Bingham volt a szerencsés felfedező, akit egy helyi farmer vezetett el a városba. Abban az időben több inka város lett helyreállítva, felújítva és a munkálatok a mai napig nem fejeződtek be. 2007-ben Machu Picchu városa a Világ Új Hét Csodájának az egyike lett.

forrás: https://www.tourism-review.com