Biztos sokan elképzeltétek már, ahogy a fűben fekve az arcotokat az ég felé fordítva gondolkoztok, álmodoztok és mindezt egy misztikus neolitikus építménynél, a Stonehenge-nél. De ha így képzeltétek el, akkor csalódás fog érni Titeket, mert egy normál hétköznapon szerencsés vagy ha 10-15 méteres közelségbe kerülhetsz az óriási kőépítményhez. Évente legalább 1 millió ember látogat el a délvidékre, hogy láthassa a Stonhenge-t. De mindenképpen érdemes az életünkben időt szakítani arra, hogy ellátogassunk ide. Még fel is dobhatjuk a napunkat, ha a kirándulás után London felé vesszük az irányt, ami nagyjából 2 óra autóútra van.

A Reddit közzöségi fórumon egy kommentelő viccesen a következőt írta: „Mindig az mondom az embereknek, ha látni akarjáktok a Stonehenge-t, üljetek autóba és hajtsatok az M3-as autópályán és mikor odaértek a Stonehenge-hez tekerjétek le az ablakot és nézzétek meg miközben tovább haladtok.”

Viszont ha rajta van a bakancslistán, hogy közel akarsz kerülni az óriási kövekhez, van rá lehetőség. Foglalhatsz egy speciális jegyet, amivel körülbelül napi 30 embert a kordonok mögé engednek. De vigyázz, mert a kereslet magas, a jegyek gyorsan fogynak és ez a lehetőség nem érhető el egész évben, ezért időben tájékozódj, ha erre vágysz.

Forrás: www.independent.co.uk

Hivatalos honlap: http://www.english-heritage.org.uk/visit/places/stonehenge/