Panama két hosszú partszakaszával és a kisebb különálló szigeteivel egyre népszerűbb úti céllá válik. Több felejthetetlen és egzotikus tengerpart fekszik a területén.

Azoknak, akik ki szeretnék húzni a dugót és kipihenni a rohanó hétköznapokat Panama tökéletes úti cél. Míg a város karibi oldalán a fehér homok és a tiszta zöldeskék víz, addig a Csendes-óceáni oldalról szürke homok és a csillogó kék víz jellemzi. De ez nem is lényeges, mert bármelyik részét válasszuk az országnak abban biztosak lehetünk, hogy a víz mindenhol meleg lesz.

Ma bemutatjuk Panama nevesebb tengerpartjait így megkönnyítve a választás, ha már meg van az érdeklődés az ország iránt, de még nem sikerült eldönteni, hogy pontosan melyik strand lenne a megfelelő a pihenéshez.

Bocas del Toro

A panamához tartozó tartomány egy szigetlánc a karibi térségben és az első számú tengerparti területe. Ez a hely a tökéletes megtestesítője a homokos tengerpart fogalmának. Ezen belül is kiemelkedik a festő szépségű Bocas del Drago. A hosszan elnyúló tengerparton nincs más csak az utazó és a nyugalom a pálmafák árnyékában. Ha valaki kételkedne csak meg kell nézni ezeket a csodálatos fotókat és máris minden kétség elszáll https://www.google.hu/search?q=bocas+del+drago&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiI8IHV6-TcAhVRwAIHHV3zANIQ_AUICygC&biw=1366&bih=631.

A Colon-szigeten található, Bocas del Toro közelében, a szintén népszerű Starfish Beach. Nevét a sziget egy kevésbé felfedezett részén található nagyszámú tengeri csillagokról kapta. Csodálatos látvány, ahogy a meleg vízben megfigyelhető a több száz tengeri csillag.

San Blas

Igazi háborítatlan paradicsom mindenkinek, aki távol szeretne kerülni mindentől és csak élvezni akarja a feledhetetlen tengerparti élményt. San Blas szigetek (több mint 300 kis sziget) Panama partjai mentén találhatók és várják a nyugalmat kereső turistákat. A terület a Kuna törzs védelme alatt áll, akik megtesznek mindent a szigetek élővilágának megőrzéséért.

Több utazási iroda kínál a szigetvilágot és az országot bejáró utazásokat.

forrás: https://www.travelpulse.com