A legédesebb álmaid végül valóra válnak. Most gondolj Candy Land-re vagy Willy Wonka-ra. Ki ne akarná, hogy mindenhol csokoládé vegye körül?

Az Ile-de-France régióban (30 percre Párizstól) található egy kis házikó, ami csokoládéból épült. Pontosan, mindenegyes darabja ínycsiklandó csokoládéból készült.

A jelenleg egyedülálló műremek a híres franci csokoládékészítő, Jean-Luc Decluzeau, nevéhez fűződik. Az elkészítéséhez 1,5 tonna csokoládét használtak fel.

A tetőtől, a könyveken át, egészen a tűzhelyig és még a gyönyörű lógó csillár is csokiból van. És ha mindez nem lenne elég, a házikón kívül található egy fehércsokiból készült tó.

Ha ebbe a valóságos álomba szeretnél csöppenni, a házikót 45 euro/éjszakáért lehet kibérelni, ami kifejezetten baráti ár egy ilyen élményért. De mielőtt teljesen beleélnéd magad a helyzetbe, azt el kell mondanom neked, hogy a lakás elmajszolása szigoróan tilos.

De nem kell megijedned, hogy csokoládé nélkül maradsz, mert az ottléted alatt a mesterrel készítheted el a miniatűr mását a remekműnek és természetesen haza is viheted magaddal emlékbe. Persze ha a hazaúton nem fogy el a saját kezed által készített finomság.

“Sosem gondoltam, hogy felépítek egy normál méretű csokoládéházat a turisták számárá. De most boldog vagyok, hogy megoszthatom az emberekkel a csokoládé élvezetét és remélem a látogatók élvezni fogják ezt a különlegesen édes élményt.”-nyilatkozta Decluzeau.

Forrás: www.travelweekly.com