Berlin ad otthont a 2019-es eTravel World szemináriumnak, ahol a három napos ITB Berlin által szervezett rendezvényen a digitális trendek változását és az utázisi iparág újításait mutatják be. A korábbi évekhez hasonlóan nyílt pályázatot írtak ki, így a résztvevők számára lehetőség van a saját ötleteik, fejleszetéseik benyújtására, melyek az esemény témáiként szolgálnak majd. A lehetséges felszólalóknak 2018.10.31-ig kell benyújtani a pályázatot, amely elbírálásra kerül. Az eTravel World keretében a fő témák a digitális marketing/e-kereskedelem, az értékesítés, a közösségi médiatartalmak innovatív fejlesztéséről, a kkv-k digitális átalakulásáról, a mesterséges inteligencia és a roborika fejlősérélől szólnak.

A rendezvénysorozat keretén belül az ITB Wednesday eseményen szó lesz az online utazásszervező piaccal kapcsolatos alkalmazások és technológiák, továbbá megvizsgálják a tranzakciós költségek és az árfolyam külömbözetek érzékeny területét is. Ugyanitt kerül napirendre egy fontos kérdés. Mégpedig a mobileszközökön történő foglalások mellett hogyan tudják a hagyományos foglalási pratformok fenntartani a részesedésüket a piacon.

A pályázók benyújthatnak további témákat is, melyeket a Hospitality Tech Forum-on és az eTravel Lab-on fognak megvitatni. Lehetséges témák közé tartoznak a technológiai újítások használata a jövő szállodai szobáiban, az ügyfelek utazási élményeinek vizsgálata, minősítése valamint irányítási stratégiák elemzése. További téma lehet a digitalizáció hatásai a vendégekre és a munkavállalókra.

Az eTravel World fontos részeként jelent meg az ITB Berlin rendezvényeknek, a mobil megoldások, az utazási technológiák, a közösségi médiával és a digitális marketinggel kapcsolatos innovatív ötletek terén. A rendezvény ideje alatt 85 ország vezetlői, média szakértői, szakemberei, bloggerei találjozhatnak egymássál és oszthatják meg ötleteiket, tudásokat egymással. Várhatóan 11.000 ember részvételét várják a rendezvényen.