Krasnoyarsk ad otthont a 2019-ben megrendezésre kerülő Ifjúsági Téli Olimpiának (Univerziádé). A város Szibéria szívében Sayan hegységben található. Fiatal, dinamikusan fejlődő népességgel rendelkezik.

Egy kedvezményezéssel igyekeznek hirdetni a várost és Szibériát, ami a ’Follow Up Siberia’ nevet kapta. Amely egy nemzetközi kulturális program, Norislk Nickel által alapítva. A lényege, hogy Szibériába vonzzák az aktív fiatalokat és felfedezzék a táj szépségeit így válva hírvivőkké a világ minden részén.

A kedvezményezés része az téli Univerziádé megrendezése, mely a világon első alkalommal kerül megrendezésre és Krasnoyarsk adhat otthont az eseménynek. Ami jelen esetben már nem csak a sportról szól, hiszen Oroszország olyan komolyan veszi az eseményt, hogy a fejlesztésekre szánt költségvetés meghaladja az egy milliárd eurót. Ebből az összegből javítják a város és a térség infrastruktúráját, hogy Szibéria vonzóbb úti céllá váljon és a világ minden részéről ellátogassanak ide.

Az ország vezetése nagyon fontosnak tartja, hogy érdekessé és vonzóvá tegyék Szibériát és megnyissák kapuikat a turisták felé, megmutatva, hogy Krasnoyarsk egy modern barátságos város. Ezen okból választották a Szibériai Husky-t a játékok kabalaállatává, melyet a lojalitás, a barátságos viselkedés és a fékezhetetlen energia jellemez.

Forrás: www.euronews.com