Napjainkban Európa a legnépszerűbb turisztikai úti cél a világon. 2016-ban fél milliárd ember látogatta meg az Európai Unió 28 országát.

Európa turisztikai üzletága 12 millió embert foglalkoztat. A gazdaság 10%-át termeli. Valójában az ágazat támogatja a 25 millió munkahelyet, mind közvetlenül, mind közvetve. A következő 10 évben ez a szám növekedni fog. A turizmusnak van a legnagyobb lehetősége új munkahelyek és növekedés létrehozására az EU-ban.

Az idegenforgalom a fiatalok, külföldi munkavállalók, részmunkaidős munkavállalók és nők legnagyobb munkaadója. Jelenleg a munkaerőpiac fő bejutási pontja, és nagyobb számban biztosít munkahelyeket azok számára, akik újra be akarnak lépni a piacra.

Az európai idegenforgalom versenyképességének megőrzése az álláskeresőknek való megfelelésre támaszkodik. A technológia új trendjei átalakítják az emberek utazását. Az EU-n kívüli új úti célok növelik a vállalkozások versenyképességét és lehetőségeit. A fő bevételeket a hotelek, éttermek, szórakozóhelyek és az egyedi élményszerzésre alkalmas helyek generálják.

Forrás: www.jobsintourism.eu