Portugália 1 millió turistát veszíthet

0
386

A problémát a lisszaboni repülőtér befogadóképessége okozza, amely nem tud lépést tartani a megnövekedett érdeklődéssel Portugália iránt. Ezért azt tervezik, hogy további négy kifutót nyitnak meg, hogy csökkentsék a reptér túlterheltségét.

A tervek szerint ezt a problémát hivatott megoldani a Montijo légi bázis, mint kiegészítő lehetőség, vagy szintén ezt a szerepet töltheti be a Humberto Delgado repülőtér 2020-ban. De ezzel a megoldással is további 4 évig lennének problémái a túlterheltség miatti turisták elvesztésével a Portugál Turisztikai Szövetségnek (PTSZ – Confederation of Turismo de Portugal).

A PTSZ elnöke, Francisco Calheiros szerint, Portugália nem várhat tovább, hogy megoldást találjon a kialakuló helyzetre és sürgeti a kormányt a minél előbbi stratégia kidolgozására a vártnál gyorsabb növekedésre.

2017-re 20 millióval növekedett a turisták száma Portugáliában, melynek a növekedésével a repterek infrastruktúrája nem fejlődött egyenes arányosan. Ez a növekedés nem fog csökkenni az elkövetkező években. Bár a Brexit miatt volt némi piacvesztés a brit térségből érkezők számában, de ezt az űrt kompenzálta más területekről, országokból érkező turisták érkezése.

Szintén problémát jelent a kezdődő építkezési munkálatok miatt a reptér bizonyos részeit le kell majd zárni, így további helyvesztéssel kell majd számolni. A PTSZ további repterek építését szorgalmazza, emlékeztetve arra, hogy a Montijo reptér nem egy új repülőtér és nem jelent végleges megoldást a problémára.

forrás: https://www.tourism-review.com