Bali a legnépszerűbb szigete Indonéziának és kulturális központja. 2017-es becslés szerint 4.2 millió fölött van a város lakosságának a száma, melynek 85%-a balinéz. Itt él Indonézia legnagyobb hindu vallású közössége, mely eléri a 83%-ot, továbbá a kereszténység, buddhizmus és az iszlám vallás is jelen van. A fő beszélt nyelvek a balinéz és az indonéz, az utóbbi a hivatalosan elfogadott. A turisztikai szempontok miatt a fő beszélt idegen nyelvek az angol és a kínai.

A helyi pénznem az indonéz rúpia, de ha eurót vagy USD-t viszünk, sok valutaváltó hely található a városban.

Bali első számú reptere a várostól 13km-re található Ngurah Rai International Airport. Indonézi második legforgalmasabb reptere. 15-25 millió utast fogad. Budapestről 295.000 Ft-tól kaphatóak a repülőjegyek.

Az átlaghőmérséklet 22-31˚C egész évben. A tél a legcsapadékosabb (80-90 mm), ami a nyári hónapokban 40-50 mm. A tenger hőmérséklete 27-29˚C átlagosan.

Nagy mennyiségű turista érkezik nyaralási szándékkal a szigetre, akiket a helyi lakosok nagyon barátságos és híres vendégszeretete vár. Az ősi kultúra, az egzotikus templomok és kastélyok mellett a természet csodái és híres látványosságok várják az ide látogatókat. Ajánlott kipróbálni a helyi különleges ételeket, az éjszakai szórakozóhelyeket, ahol remekül lehet táncolni. Az ország belsejében található toronynagyságú vulkánok, őserdő és persze a tengerpart a fantasztikusabbnál fantasztikusabb luxus szállodákkal (pl. Kuta, Seminyak, Jimbaran), ahol már 20 USD-ért is bérelhetünk szobát. Bali a szörfösök paradicsoma is. A sziget északi és keleti részén tekinthető meg a csodálatos korál zátony és az óceáni élővilág. De ha valakit a belváros vonz, több varázslatos, egyedi lehetőség van a szórakozásra. A kalandvágyó turisták pedig ellátogathatnak Bali meseszép hegyvidéki tájaira, Ubudra, ahol az internet, a televízió és minden egyéb virtuális forma megszűnik létezni.

Balin a digitális élet nagyon egyszerű a turisták számára, mind telefonon, laptopon és egyéb eszközökön. Tehát ha üzleti céllal érkezel a városba nem kell aggódnod. Az infrastruktúrája, háttere és a szerviz folyamatos fejlesztés alatt áll, így nagyon egyszerű online maradni. Egy nagyon jó opció, ha Prepaid Local SIM kártyát használsz, melyet a turistáknak ajánlott utcák bármelyik telefonüzletében megvehetsz. Továbbá a boltok, kávézók, éttermek és hotelek nagy része ajánl free Wifi elérést, ami bizonyos helyeken valamivel lassabb, mint az említett SIM kártya, de ez nem feltétlen igaz mindenhol. A digitális nomád életmód képviselő számára Bali maga a paradicsom.

ISP Technology Max speed Coverage
Acenet Wireless 4 mbps Most of Bali
Biznet Fibre optic/cable 100 mbps South Bali, Ubud
Blueline Wireless and fibre optic Unknown Most of Bali
Channel 11 Wireless 1 mbps South Bali
Cyberakses Wireless 4 mbps Most of Bali
D~NET Wireless 1 mbps Most of Bali
Era Akses Wireless 4 mbps South Bali
Gecko Wireless 5 mbps South Bali
GlobalXtreme Wireless and fibre optic 6 mbps South Bali
Indosat Mobile (up to 3G) 10 mbps Most of Bali
Neuviz Wireless 6 mbps Most of Bali
Smartfren Mobile (up to 4G) 20 mbps Most of Bali
Spicelink Wireless Unknown North Bali
Telkomsel Mobile (up to 4G) 20 mbps Most of Bali
Telkomsel Indihome Fibre optic 100 mbps South Bali, North Bali
Tri Mobile (up to 3G) 10 mbps Most of Bali
XL Mobile (up to 4G) 20 mbps Most of Bali

 

Források:

http://www.bali-indonesia.com/

http://worldpopulationreview.com/world-cities/bali-population/

http://www.holiday-weather.com/bali/averages/

https://www.bali.com/sim-cards-internet-roaming-mobile.html

https://www.wildjunket.com/living-in-bali-as-digital-nomad/

https://balipedia.com/articles/list-of-internet-service-providers-in-bali

http://utikritika.hu/bali/hasznos_informaciok