Seattle Washington állam legnagyobb városa és egyben tengeri kikötő város. A lakosság 2017-ben megközelítőleg 713.700 fő volt. Fizetőeszköz USD.

Első számú reptere a Seattle-Tacoma Airport, amely a 9. legforgalmasabb reptér az USA-ban. 2016-ban 45.7 millió utast fogadott. 29 légitársaság 81 (0-24 órás) belföldi és 24 nemzetközi úti célt kínál.

Az elmúlt években átlagosan 38 millió ember érkezik a városba és ez a szám évről évre emelkedik. Seattle-nek 7-10 milliárd USD éves bevétel keletkezik a turizmusból. A turisztikai ágazat a városban nagyjából 70-73 ezer embert lát el munkával közvetve és közvetlenül.

A lakosság 47%-a használta a tömegközlekedési eszközöket a 2017-es évben. Érdekesség, hogy 36%-uk a busszal történő közlekedést részesíti előnyben, aminek az oka, hogy ezen útvonalak infrastruktúrája lett a legjobban kiépítve a városban.

A belvárosban 13-14 ezer hotelszoba várja a látogatókat. Sok stílusból tudunk választani, az elegánson át a történelmi, nagyvárosi divat szerinti, letisztult és művészi hotelek közül. Más nagyvárosokhoz hasonlóan Seattle internet lefedettsége is kitűnőnek mondható. A város lefedettsége 98%-os és a 25 mbps letöltési sebességtől az 1000 mbps sebességig tudunk választani a szolgáltatók terméklistájából.

POS rendszerű, vagyis kártyás és NFC képes telefonok használatával a legtöbb helyen (boltok, éttermek, kávézók, hotelek stb.) lehet fizetni. A VISA és MastCard kártyákat szinte mindenhol elfogadják. A digitális pénztárca használata is teljesen elfogadott és benne van a köztudatban. Több kezdeményezés is van a városban afelé, hogy teljesen készpénz használata nélküli üzleteket hozzanak létre (pl. Starbucks).

A éves átlaghőmérséklet 5-18˚C között van. Nyáron a legmagasabb átlaghőmérséklet 23˚C, télen a legalacsonyabb átlag 2˚C. A tél csapadékos (140-150 mm), nyáron (20-50 mm)

Néhány a fő látványosságok közül:

Space Needle

Seattle Center Monorail

Museum of Pop Culture

Pacific Science Center

Chihuly Garden and Glass

Pacific Northwest Ballet

Pike Place Market

Seattle Art Museum

Central Public Library

Forrás:

https://en.wikipedia.org/wiki/Seattle

https://www.portseattle.org/Sea-Tac/Pages/default.aspx

https://www.visitseattle.org/press/press-releases/seattle-tourism-statistics-announced/

https://www.visitseattle.org/lodging/

https://www.highspeedinternet.com/wa/seattle

http://www.businessinsider.com/starbucks-tests-a-cashless-store-in-seattle-2018-1

https://www.visitseattle.org/things-to-do/sightseeing/top-25-attractions/