Szingapúr független ország, szigetország, törpe városállam Ázsia délkeleti részén. Becslések szerint 2017-ben a lakosság száma meghaladta az 5.7 millió főt és ezzel a 114. helyen áll az országok közötti rangsorban. Az átlagéletkor 40.5 év. A város 10 vallás otthona, köztük a legnagyobb tömeget vonzó buddhizmus, taoizmus, iszlám, hinduizmus és keresztény vallás. Mégis teljes békében és megértésben tudnak egymás mellett működni a vallási közösségek. A hivatalos fizetőeszköze a szingapúri dollár.

Szingapúr nemzetközi repülőtere a Changi Airport, amely 100 járatával 400 városba és 100 országba juttatja el a repülőtérről indulókat vagy tovább utazókat. 2017-ben 62.22 millió utast fogadott a Changi repülőtér.

A fő tömegközlekedési eszköz a szingapúri MRT (mass rapid transit) vasúti közlekedési rendszer 5 vonallal, ami folyamatos fejlesztés alatt áll, ehhez a busszal történő közlekedés kapcsolódik és egészíti ki azt. De ha igazán kényelmesen szeretnénk utazni az útikalauzok a taxival történő közlekedést ajánlják.

2016-ban 16.4 millió turista érkezett Szingapúrba, ami nagyjából 1 millió fővel több, mint 2015-ben. A kivehető szobák száma meghaladja a 20 ezret.

Szingapúrban több mint 11 millió internet előfizetést regisztráltak, melyet 3 nagy és több kisebb, de fejlődő szolgáltató látja el. Kormány 2015-ben célul tűzte ki, hogy az ország rövid időn belül elérje a 99%-os lefedettséget. A másik fő cél a készpénzmentes gazdaság fejlesztése. A probléma, hogy 10-ből 6 tranzakció még most is készpénzzel történik, ennek oka, hogy a különböző rendszerek nem kommunikálnak megfelelően egymással. Az előrelépés érdekében a szingapúri bankok bevezették a PayNow szervízt, mellyel a felhasználók egy applikáción keresztül tudnak fizetni és pénzt fogadni.

Szingapúrban az átlaghőmérséklet egész évben 27˚C körül van, de ehhez 160-230 mm eső társul az év minden hónapjában.

Néhány fő látnivalók közül:

Marina Bay Sands

Singapore Flyer

A Buddha foga templom

Éjszakai szafari

Szingapúr Botanikus kert

Clarke Quay

Resort World Sentosa

Orchard Road

Forrás:

https://en.wikipedia.org/wiki/Singapore

http://www.worldometers.info/world-population/singapore-population/

http://worksingapore.com/articles/live_7.php

http://www.changiairport.com/corporate/about-us/traffic-statistics.html

http://www.visitsingapore.com/travel-guide-tips/getting-around/

https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Rapid_Transit_(Singapore)

https://www.singstat.gov.sg/statistics/latest-data#7

https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_Singapore

https://www.opengovasia.com/articles/7937-accelerating-drive-towards-cashless-economy-in-singapore-a-snapshot-of-recent-initiatives

http://www.holiday-weather.com/singapore/averages/

http://latvanyossagok.hu/top-10-latnivalo-szingapurban/