Te is jobban kívánod az édességet a hideg napok beköszöntével?

0
304

Szia ÍzFelfedező,

kérlek, mondd, hogy neked is nagyobb lett az étvágyad, ahogy lehűlt a levegő! Vagy talán mindig ez az érzésed?

Erre a problémára találtam egy szuper, ráadásul gyors és nagyon finom megoldást. A világon egyre inkább elterjedtebb a nyers vegetarianizmus, azaz a zöldségek, gyümölcsök és magvak hőkezelés nélkül vagy maximum 40-48°C-on való elkészítése. Elsőre unalmasan hangzott nekem is, de nagy meglepetésemre nagyon sok ízletes ételt sikerült elkészítenem így. Ráadásul a tudat, hogy ezáltal rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot is viszek be a szervezetembe, még a lelkemet is büszkeséggel és örömmel tölti el.

Jöjjenek hát a híres vitamin bombáim! Ne feledd, ezt is bátran formálhatod a Te ízlésed szerint! Tehetsz bele más mag mixet, más aszalt gyümölcsöt vagy éppen más szuperélelmiszert, mint például a spirulina, goji bogyó vagy a kendermag őrlemény.

Amire szükséged lesz körülbelül 14 darab golyóhoz:

10 dkg mandula-kesudió- törökmogyoró mix, 6-8 darab aszalt szilva,  1 marék vörös áfonya, 1-2 ek. kókuszolaj, 1 ek. chiamag, 1 ek. kakaópor, 1-1 kávéskanál:  fahéj, őrölt gyömbér, kardamom mag (kihagyható) és körülbelül 3 ek. kókusztej vagy víz és ízlés szerint méz

Elkészítés:

  1. A magokat alacsony hőfokon pirítsd át! (kihagyható, de így intenzívebbek az ízek)
  2. Először a magokat törd össze a gépben, majd jöhet a többi hozzávaló
  3. Akkor jó, amikor sűrű, ragacsos állaga van már, ezután tedd be a fagyasztóba 10 percre (így könnyebb lesz formázni), majd gyúrj belőle kis golyókat

Végezetül, ha szeretnéd, még forgasd bele kókusz reszelékbe vagy valamilyen darált magba, de bele rejthetsz a közepébe 1-1 pirított magot vagy friss gyümölcsöt. Szárnyalj!

Szerintem ez a szám nagyon passzol ahhoz az érzéshez, ami bűvkörébe vesz majd az első harapásnál:  https://www.youtube.com/watch?v=x6QZn9xiuOE

Szeretettel,

Brigi

Női Médiaközpont & A’la Brigitte