Az ételek és az élet nagy rajongója

0
323

Üdv ÉletFelfedező,

…tehát Brigi vagyok, az ételek és az élet nagy rajongója. Várjunk csak! Cseréld fel az élet szóban az L és a T betűt! Látod? Nem furcsa, hogy ez a két dolog szorosan összefügg egymással, és méghelyet is kapnak mindketten egy szó keretein belül? Szerintem nagyon szép egybeesés.

Imádom főzéssel, új receptek kitalálásával, és azok minél csábítóan való prezentálásával tölteniaz időmet. Sokat kalandozok a fűszerek világában, szeretem, hogy mindegyiknek van valami ősi, izgalmas ereje és jelentése. Szuper dolognak tartom az evést, mert az étel összehozza az embereket, elégedett mosolyt csal az arcokra, beszélgetésre ösztönöz, megtanít megosztani és ami a legfontosabb, ellátja energiával a szervezetünket.

Az a célom, hogy segítsek Neked abban, hogy újra megtaláld főzésben és az életben rejlő örömöket, hogy tudatosabban, természetesebben, tisztábban és egészségesebben étkezz és élj, és ami a legfontosabb, hogy mindezt szeresd és élvezd is.

Nem vagyok szakképzett táplálkozási tanácsadó, egyszerűen csak rengeteget olvasok ezzel kapcsolatban és a józan paraszti eszemet, valamint a megérzéseimet használom.

Főzési stílusom kulcsszavai: egyensúly, friss, ritmusos, mértékletesség, természetes, ínycsiklandozó, könnyű, tápanyagdús, izgalmas, változatos, multi-kulti, ösztönös és ami alegfontosabb, jusson mindenkinek bőven.

Leginkább ezeket alapul véve élek, főzök és étkezem, de ugyanakkor nem tudnám visszautasítani nagymamáim mennyei töltött káposztáját, házi tejföllel, friss, ropogós kenyér sarkával. Vagy azt az 1-2-3 szelet mennyei, hamisítatlan olasz pizzát, amin nyúlós, gőzölgő hidat képez a sajt, atészta és a szám között miközben harapom, mindezt egy átborozgatott este után a barátokkal. Már jócskán azután a bűvös ”este 6” után… Nem-nem! Ezek a kicsapongások szerintem kellenek,szinte kötelezők!

Tisztelet Nektek, akik súlyos étel intoleranciával küszködnek. Ám biztos, hogy Nektek is vanbűnös élvezetetek. Ugye?

Ezeket a kis ”bűncselekményeket” egyensúlyozom írásaimmal, receptjeimmel, hiszen szervezetünknek szüksége van szuperegészséges tápanyagokra ahhoz, hogy kellően élvezhessük benne az életet. Igyekszem rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyeset, alternatív gabonafélét,magvakat és egyéb egészséges alapanyagot használni főzésnél, hogy elegendő vitaminnal,

ásványi anyaggal, telítetlen zsírral és fehérjével táplálhassuk szervezetünket, mindezt úgy, hogy közben, ízletesek és laktatóak maradjak az ételek.

Már most szólok, hogy ne a megszokott recept leírásokra számíts, hanem lazább meghatározásokra. Szeretném, hogy engedd felszínre törni az ösztöneidet, bízz a megérzéseidben és a szemmértékedben, érezd, hogy mire van még szüksége az ételednek. Így sokkal izgalmasabb lesz, meglátod.

A következő alkalommal felkapjuk a fakanalakat, és irány a konyha!
Addig is kíváncsian várom a kommentekben, hogy mi a Te bűnös ”ételélvezeted”!

Szeretettel, Brigi