A Sugó-part híres-neves lángosa már évtizedekkel ezelőtt külön fogalommá vált a déli országrészben: mindig is hozzátartozott a bajai életérzéshez, a Sugovica hangulatához. Örömmel jelentjük, hogy a régi, hagyományosan készített lángos receptje nem veszett oda az évtizedek alatt, és a Sugó-parti Lángossütő újra régi fényében tündököl!

A magyar lángosrajongók szavazatai alapján 2018-ban a bajai Sugó-parti Lángossütő végzett a Lángos Voks verseny első helyén, ebben az évben ők nyerték el a megtisztelő „Vénusz kedvenc lángosozója 2018” címet, illetve az 500 liter napraforgó-étolaj nyereményt – írja a Nosalty.

A nyertes a csodálatos bajai Sugovica folyó partján süti díjnyertes lángosait, amelyek tésztája a szavazók egyöntetű véleménye szerint közepesen vastag, kellően ropogós, és éppen annyi sajt és fokhagyma kerül rá, amennyitől ellenállhatatlanul finom lesz. A lángossütő 2011 őszén megújult, ugyanakkor retro hangulatát megtartotta – a lángos viszont a régi, hagyományos recept szerint készül.

A tulajdonos, Szabó Richárd szakértelem és emberség terén is példaértékű, ugyanis a téli nagy hidegben többször előfordult, hogy a lángosozó ajtaja nyitva állt azok előtt is, akik nem feltétlenül fogyasztani, hanem csak átmelegedni szerettek volna náluk. Ők a hivatalos zárás után is maradhattak a fűtött üzlethelyiségben, és meleg teával kedveskedtek nekik. A nyeremény 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj így kétségkívül nagyon jó helyre kerül.

Forrás: 24.hu