Újgenerációs ülőhelyfoglalást tett elérhetővé honlapján és alkalmazásaiban az Emirates – ezzel az első légitársasággá vált, amely digitális felületein VR technológiát alkalmaz. A honlap látogatói 3D-s, 360 fokos betekintést nyerhetnek az Emirates A380-as és Boeing 777-es járatainak belsejébe. A vállalat közlése szerint az utasok így megismerhetik ülőhelyüket és felfedezhetik a fedélzeti eszközök nyújtotta lehetőségeket.

Az Emirates weboldalán elérhető új szolgáltatással az utasok navigációs hotspotok segítségével nézhetnek körbe az Economy, Business és First osztályokon, illetve az Emirates A380-asain található Onboard Lounge-ba és Shower Spa-ba is betekinthetnek. A jó minőségű 3D-s grafika a szokásos felületnél valósághűbb élményt nyújt.

„Tesztjeink során azt tapasztaltuk, hogy utasaink különösen értékelték, hogy 3D-s ülés- és kabinmodellek segítségével választhatják ki az ülőhelyüket” – mondta Alex Knigge, az Emirates vállalati kommunikációs, marketingért és digitális márkáért felelős alelnöke.

A funkció jelenleg csak a három osztályos konfigurációban működő Emirates A380-as esetében érhető el, de hamarosan a teljes Emirates flottát lefedi majd, beleértve az A380-asok és a B777-esek összes konfigurációját.

A még jobb felhasználói élmény érdekében a honlapon elérhető 3D-s 360 fokos látószög virtuális valóságként is megtekinthető. A honlap látogatói bármilyen VR headsetet használva szabadon mozoghatnak a kabinon belül és választhatnak ülést.

A technológia minden eszközzel kompatibilis, nincs szükség külső applikációk vagy pluginok használatára. A 3D-s ülőhelytérkép mobiltelefonon böngészőben, illetve az Emirates iPhone-os vagy androidos alkalmazásán keresztül is elérhető. Az app lehetővé teszi az ülések közti szabad navigációt, sőt, a leendő utasok a helyüket is lefoglalhatják a 3D-s környezetben.

Forrás: hvg.hu