Brian Chasky – Airbnb

0
492

Brian Chesky 1981. augusztus 29-én született Niskayunában, New Yorkban. Deborah és Robert H. Chesky fia. Édesapja lengyel, édesanyja olasz származású. Chesky szülei szociális munkások voltak. Gyermekként a művészet iránt érdeklődött, festmények replikáit rajzolta, cipők és játékok újratervezésével töltötte szabadidejét. Később figyelme a tájépítészet és formatervezés felé irányult. Brian eredetileg New York-ban diplomázott a Rhode Island School of Design.

Brian Chesky az Airbnb társalapítója, a Közösség vezetője és vezérigazgatója, amelyet 2008-ban kezdett el Joe Gebbia és Nathan Blecharczyk társaságában. Brian meghatározza a vállalat stratégiáját, hogy összekapcsolja az embereket az egyedi utazási élményekkel, és hajtja az Airbnb küldetését egy világ megteremtésére ahol bárki bárhová tartozhat. Az Airbnb-t több mint 300 millió ember használja 811 városban 191 országban.

2016. június 1-jén Chesky csatlakozott Warren Buffett-hez és Bill Gates-het a milliárdosok kiválasztott csoportjához, akik elkötelezték magukat, hogy a vagyonuk többségét jótékony célra használják fel.