Carsten Spohr – Lufthansa Group

0
435

A Carsten Spohr 1966. december 16-án született Wanne-Eickel-ben, a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának elnöke 2014. május 1-je óta. Sikeresen vezeti a Lufthansa Group üzleti szegmensét a Hub Airlines-t. A forgalmi és szolgáltatási részleg világszerte mintegy 120 000 alkalmazotatt foglalkoztat.

A Karlsruhe-i Egyetemen ipari diplomával végzett. A szakképesítést követően Carsten Spohr kereskedelmi pilóta-engedélyt kapott a Lufthansa Verkehrsflieger-Schule-ban Bremenben és Phoenixben. A központi kutatócsoport tagjaként elvégezte a gyakornoki programot a müncheni Deutsche Aerospace AG-n.

1994-ben Carsten Spohr visszatért a Deutsche Lufthansa-hoz, és kezdetben átvette a központi személyi marketing menedzsmentjét. 1995-től kezdve az igazgatótanács elnökévé választották, majd 1998-tól elfogadta a Lufthansa regionális partnerkapcsolataiért felelős pozíciót Európában. 2000-ben kinevezték a Deutsche Lufthansa vezetőjének. Ebben a feladatban a Lufthansa globális együttműködő partnereinek irányításáért és koordinációjáért volt felelős, beleértve a Star Alliance-t és a regionális partnereket. 2003-tól további pozíciókban vállalalt szerepet, ilyen a utas stratégia kialakítása.

2011. január 1-től a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának tagja és a Lufthansa Passage Igazgatótanácsának elnöke. 2014. május 1-jén Carsten Spohr vette át a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának elnöki pozícióját.