A Booking.com elnökeként és vezérigazgatójaként Gillian Tans felelős a globális stratégiáért és működtetésért, beleértve a szervezeten belüli üzleti egységek irányítását is. Gillian-t 2011-ben nevezték ki elnöke és ügyvezető igazgatónak. Már korábban más pozíciókban tevékenykedett a Booking.com-nál, mint például globális értékesítési, üzemeltetési, informatikai, tartalmi és ügyfélszolgálati részlegeiben. Vezetése alatt a Booking.com szerte a világon több mint 225 országban és területen fejleszti tevékenységét és értékesítését.

Az elmúlt 16 év alatt a vállalat több mint 17 000 alkalmazottat foglalkoztatott világszerte 198 irodájában, akik a globális ügyfelekkel és szállásszolgáltatókkal foglalkoznak. Gillian szenvedélyes támogatója a szomszédos vállalkozói kultúra és értékek megőrzésének, valamint támogatja a női vezetők szervezeten belüli fejlődését.

A Booking.com-hoz való csatlakozás előtt Gillian négy évet töltött a nemzetközi Golden Tulip Worldwide szállodacsoportban, ahol termékmenedzserként, marketing menedzserként és értékesítési igazgatóként dolgozott. Továbbá az Intercontinental Hotel Group és számos független hotelben is tevékenykedett.

Gillian karrierje a Pennsylvania-i Hershey Entertainment and Resorts-ban kezdődött, és a hollandiai Middelburg Hotel Management School-ban végzett. Angolul, hollandul, németül és franciául beszél.