Új korszak kezdete a légiközlekedésben

0
336

A nemzetközi légi szövetség által bevezette szabvány szerint értékesít a Travelport. A szabvény neve New Distribution Capability (NDC), amely egy új globális értékesítési rendszer (GDS) létrehozását tette szükségessé.

Elsőként a Meon Valley Travel brit ügynökség hajtott végre tranzakciót október 19-én, egy diszkontjáratra Londonból Milánóba. Ez egy új disztribúciós módszer, melynek segítségével többletköltség nélkül lehet foglalni.

Az NDC fejlesztése 2012-ben kezdődött, célja a légiközlekedési ágazatban, hogy az ügynökök közelebbi kapcsolatot alakíthassanak ki a fogyasztók között a személyre szabott ajánlatokkal. A Travelport Rich Content és Branding szolgáltatását már több mint 270 légitársaság veszi igénybe.

GDS üzemeltetőként elsőként a Travelport kapta meg az IATA hármas szintű minősítését 2017-ben. Ez a státusz minden olyan szervezet számára szükséges, amely ajánlatokat és rendeléseket akar kezelni.

Gordon Wilson, a Travelport elnök-vezérigazgatója elmondta: „ez egy mérföldkő a légitársaságok disztribúciójában”. Jelenleg az NDC telepítésének korai szakaszában vagyunk, és a megszerzett tapasztalatok alapján szüséges tovább fejleszteni a rendszert.

Aleks Popovich, az IATA pénzügyi és disztribúciós igazgatóságának alelnöke gratulált a Travelportnak. Véleménye szerint az NDC-alapú foglalás az új korszakba vezető lépés a légi kiskereskedelemben.