Turizmusfejlesztés a digitalizáció és kreativitás nyomán

0
289
Kép: Congress Magazine

2019-ben is meghirdeti az Európai Bizottság a  European Capitals of Smart Tourism pályázatot, melynek az ünnepélyes eredményhirdetésére november 7-én kerül sor Brüsszelben. Bár még hátra van néhány nap az eseményig, de azt már most tudni, hogy Linz városa kreatívtiás kategóriában különdíjat nyert – Kovács Balázs (Linz Tourismus megbízottja) információja alapján.

A pályázatokat négy kategóriában lehetett beadni, melyek a digitalizáció, kreativitás, fenntarthatóség és elérhetőség volt. 19 Európai Uniós tagállam 38 városa jelentkezetett a pályázatra, akik részletesen kidolgozott tanulmányban mutatták be milyen módon tettek és tesznek a fenntarható turizmus érdekében. A pályázatokat négy kategoriában lehetett benyújtani, úgymint elérhetőség, fenntarthatóság, digitalizáció és kreativitás.

A felső-ausztriai Linz városa a kultúrális turizmus területén alkalmazott innovatív megoldásokat, melyekért kreatívtiás kategóriában különdíjat nyert. A város előszeretettel jellemzi magát a kultúra és a jövő városként. Ha nem is mindenki gondolja így, azt akkor is el kell ismerni, hogy Linz évről évre gyűjt elismeréseket rangos eseményekről. Idén tavasszal az ENSZ turisztikai szakosított szervezetének, az UNWTO-nak a városi turizmusról szóló tanulmánya a professzionálisan szervezett, kretatív és fenntartható szemléletű turizmusfejlesztés- és márkaépítés legjobb gyakorlatának nevezte Linzet.

Ars Electronica, Linz, fotó: 123rf.com