Villanyautóval fedezhetjük fel a Geoparkot

0
276

Egy új hasznos szolgáltatás vált elérhetővé az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területén. Mostantól elektromos autóval is felfedezhetjük a Novohrad-Nógrád Geoparkot.

Megépítették Nógrád-megye északi részének első villanyautó töltő állomását. Így elhárult a probléma az elektromos autót használók elől és számukra is felfedezhető vált a határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark nyújtotta felejthetetlen élményáradat.

„A területet működtető Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai hálózatának munkatársai több bemutatóhelyen is használnak elektromos autókat a munkavégzésük során a károsanyag kibocsátás csökkentése érdekében, így a tervezésnél és a működtetés végiggondolásánál a saját tapasztalataikra tudtak építeni” – nyilatkozta Nagy Júlia, a BNPI Kommunikációs és Ökoturisztikai Osztályának vezetője, aki legtöbbször maga is villanyautóval közlekedik. – „A jelen fejlesztés célja első körben az, hogy Nógrád megye északi része a Budapestről és/vagy Szlovákiából érkező villanyautósok számára is elérhető legyen.”

Kíváló kezdeményezés a szervezők részéről, amíg az autó töltődik a vendégek részt vehetnek az ipolytarnóci geológiai tanösvény túrán és a 4DX moziban egy időutazáson, bejárhatják a lombkorona tanösvényt, vagy felfedezhetik a terület tanösvény hálózatát. A töltési lehetőség lehetővé teszi a térség felfedezését is csillagtúra-szerűen az e-autósoknak, amire eddig azért nem volt lehetőség, mert a térségben még nagyon alacsony a töltő ellátottság.

Képtalálat a következőre: „nógrádi geopark e-autó”

Az elektromos autótöltő használata időpont foglaláshoz kötött, a használata a minimum geológiai tanösvény túrajegyet vásárlók számára ingyenes.