Vonzóak a halloweeni ajánlatok

0
324

A belföldi vendégforgalom kiemelkedő számokat mutat a novemberi hosszúhétvégére a Szallas.hu előrejelzése alapján.

Egyre több a vendégek számára vonzó ajánlattal készülnek a szállásadók. Ilyen a tökfaragás, halloweeni jelmezverseny, szellemtúrák. A legtöbben Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megyét választották a foglalások alapján. Meg kell jegyezi, nem csak többen választják, hogy nem otthon töltik a hosszúhétvégét, de többet is költenek.

Átlagosan 2,1 éjre foglaltak szálláshelyet a vendégek a Szallas.hu adatai szerint. Az idén sorban a 8. hosszú hétvégén az átlagos foglalási érték 57 000 forint, ami körülbelül 24 százalékkal haladja meg erre az időszakra jellemzőt. A SZÉP-kártyás fizetést megjelölők aránya közel 15 százalék, ők valamivel többet, közel 73 000 forintot fizetnek ki átlagosan szállásra. „A forgalom 4 és félszerese lesz egy átlagos novemberi hétvégéhez képest, és majdnem másfélszerese a tavalyi év ugyanezen időszakához képest” – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere.

A szállásopciók és wellness mellé elvarázsolt programokkal és tökös fogásokkal készülnek a szállásadók. „A jelmezverseny, tökfaragás és tökből készült finomságok szinte általános elemei a halloweeni ajánlatoknak – ismertette a részleteket a Szallas.hu marketing szakembere.

Top 10 belföldi úti cél a november 1-jei hosszú hétvégén

1. Eger

2. Hajdúszoboszló

3. Gyula

4. Budapest

5. Miskolctapolca

6. Siófok

7. Szeged

8. Zalakaros

9. Pécs

10. Hévíz

Top 10 külföldi úti cél a november 1-jei hosszú hétvégén

1. Zakopane

2. Krakkó

3. Torockó

4. Prága

5. Kassa

6. Párkány

7. Kolozsvár

8. Wrocław

9. Câmpia Turzii (Aranyosgyéres)

10. Stará Lesná (Felsőerdőfalva)