Az akció fedőneve „Nyitott Balaton”

0
406

Húszezernél is többen vettek részt a balatoni rendezvénysorozaton, amit a Nyitott Balaton akció keretében szerveztek meg októberben.

A kezdeményezésben 155 szálláshely és 90 vendéglátóhely vett részt. A vendégeket pedig 129 programmal várták Október 5. és november 4. között a Balatonnál. „A kampány célja az volt, hogy ne csak nyáron, hanem ősszel is vonzó legyen a Balaton” – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Az eredetileg várt húszezer fős részvételi szám átlépése a hosszú hétvégéknek és a váratlan jó időnek köszönhető. Érdekesség, hogy az alsóörsi Palacsinta Fesztiválon, a hatalmas tömeg, több tízezer palacsintát fogyasztott el egy nap alatt. A nagy érdeklődésben és a kiemelkedő részvételi arányban a kulináris fesztiválok mellett a balatoni tökfesztiválok és a Halloween-hangulatot elhozó hajós és sportos események is fontos szerepet játszottak.

A Nyitott Balaton akció zárásaként november 5-én Budapest néhány játszótéren rejtettek el olyan könyveket, amelyek olvasása a későbbiekben is meghozhatja a családok utazókedvét a Balaton varázslatos tájai felé. Az elrejtett könyvek között megtalálható Csapody Kinga Irány a Balaton című mesekönyvét, a nagyobbak pedig megtalálhatják Király Anikó Strand, Papucs, Szerelem című könyvének egy-egy példányát. A kezdeményezés részekét kisérleti jelleggel a füredi  Hotel Aurában lehetőség van olyan szoba foglalására, amelyhez balatoni szerelmes történetek járnak.