Élményekben gazdag kikapcsolódás az új Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben

0
580

Átadták a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt október 31-én. A Budapest Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt közös beruházása, melynek értéke 3,9 milliárd Ft. A bővítés részeként egy új fedett fürdőépület (7800 nm területű) jött létre, melyben 12 új medence lett elhelyezve.

Az úszás szerelmeseit egy 25×33 méteres, két irányban kötelezhető versenymedence várja. A versenymedence alkalmas lesz kisszámú nézőközönség befogadása mellett úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is. Szintén ezen a szinten lehet igénybe venni egy 10×12 méteres tanmedencét, egy finn és egy infraszaunát is. A wellness részleg is tartogat meglepetéseket a pihenni vágyóknak. Három különböző hőfokú, élményelemekkel ellátott medence mellett a gyerekek egy különleges sodrófolyosóval ellátott, vizes játszóteret és egy foglalkoztató kuckót kaptak így teljeskörűvé téve a gyermekbarát szolgáltatásokat. A szaunavilág területének megközelítésére lehetőség van két útvonal közül választani. Az egyik bejárat az épület felől nyílik, ami a téli használat miatt fontos, a másik a parkolók felől, ahol 120 db parkoló áll rendelkezésre. Továbbá a szaunavilágban helyet kapott egy aroma szauna, ördög szauna, gőzkamra, nagyméretű panorámás finn szauna, dézsás só fürdő, bioszauna, hideg- és meleg vizes merülő medencével, valamint egy 36 oC-os ülőmedence.

Az élményt még magasabb szintre emelő panorámás külső terasz az ott elhelyezett lebegő 36 oC-os inox élménymedencével ad lehetőséget az azt körülvevő lélegzetelállító környezet csodálására. A vidám, nevetéssel teli percekért az épület mellett felépített kétpályás, egész évben használható csúszdapark a felelős. A fürdő büszkesége a lebontott újpesit fürdőből átszállított Barcsay Jenő által készített mozaik.

Érdekesség a építkezéssel kapcsolatban a 2017 januári alapkő letétel után a fürdő területén egy egyedülálló római kori kelta kocsisírra bukkantak a Budapesti Történeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum régészei. A helyi kelta származású elit temetkezési szokásaihoz köthető sírba egy teljes utazó kocsit, illetve két fogatos lovat helyeztek el. Az utazó kocsi díszítése, a díszítőelemek minősége és száma alapján a csillaghegyi kocsisír méltán tekinthető a római Aquincum területéről az utóbbi időben előkerült legszenzációsabb leletek egyikének.