Túrázás Szlovákiában

0
351

Érdekes adatok derültek ki a szlovákok sportolási szokásairól az Intersport társasága által készített közvélemény-kutatásból. A megkérdezettek 76 százaléka a túrázást részesíti előnyben, 17 százalék úgy gondolja, hogy mindennap kell valamilyen sporttevékenységet végezni. A kutatást 1005, 14 és 69 éves kor közötti szlovák lakos megkérdezésével készítették.

Fő célként az egészségük megőrzését jelölték meg és 62 százalékuk gondolja, hogy a sport erősíti a családi és baráti kapcsolatokat. Míg Szlovákiában a túrázás az elsőszámú szabadidős tevékenység, melyet a kerékpározás, majd a futás követ, addig Csehországban, Ausztriában és Németországban az úszás vezet. Magyarországon a kerékpározás a legnépszerűbb. A felmérést elvégezték a környező országokban is és meglepetésre Szlovákiában tartják a legfontosabb a szabadidős sportvégzést.

Az elemzés része volt a gyerekek és a sport kapcsolata. A megkérdezettek 62 százaléka gondolja úgy, hogy a gyerekeknek többet kellene sportolniuk. Álláspontjuk szerint már gyermekkorban kialakul a gyereknek sporttal való viszonya, melyhez nagy mértékben hozzájárul a családdal szabadidős sportolásra eltölttöt idő.