Ne ítélj elsőre! – kívül beton, belül luxus a svéd repülőtér új VIP-részlege

0
290
Új szolgáltatással bővül a Stockholmi Nemzetközi repülőtér VIP-részlege. „Az új részleg kialakítása része Arlanda átfogó fejlesztési programjának, amely 2025-ig tart” – emelte ki Peder Grunditz, a repülőtér igazgatója.

 

November 8-ától külön épületben várakozhatnak a nyugodtabb légkörre, még magasabb szintű kiszolgálásra vágyó és azt megfizetni képes vendégek. A kívülről nem véletlenül jellegtelen objektum szolgáltatásait főleg a svéd király család, politikusok, diplomaták és hírességek veszik majd igénybe, de bárki más is bejelentkezhet, akinek lehetősége van magasabb összeget fizetni a stresszmentes utazásért.

A fővárosi repülőtér VIP-szolgáltatása a 80-as évek óta működik. Az új épület létrehozását a low cost járatok és a velük járó tömegturizmus kialakulása tette szükségessé. A jelenség miatt megnövekedett a kereslet szolgáltatás iránt, melyet évente körülbelül 15 000 utas vesz igénybe. A részleget egy 2000 négyzetméteres, az előző termekhez képest kétszer akkora területen alakították ki.

A terveket svéd kultúra és tájkép ihlette. A kemény és mindentől védő betonhéjat belülről fával és bőrrel tették színvonalasabbá. Az épületben 9 kökünböző méretű szoba és egy, 80 fős sport vagy egyéb delegáció befogadására képes terem található. A bútorok és a fürdőszobák berendezései egytől-egyig neves svéd designerek alkotásai.