Aláírták a fiatalok utazását könnyítő magyar–argentin egyezményt

0
555
Sztáray Péter Biztonságpolitikáért felelős államtitkár és Maximiliano Gregorio Cernadas – Argentína budapesti nagykövete 2018. október 16-án Argentínával kötendő Working Holiday Scheme megállapodástírt alá, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Fotó:KKM/Burger Zsolt

Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár és Maximiliano Gregorio Cernadas, Argentína budapesti nagykövete 2018. október 16-án aláírta az egymás országaiba látogató fiatal turisták ideiglenes munkavállalását lehetővé tevő Working Holiday Scheme (WHS) egyezményt.

A kormány déli kapcsolatok fejlesztésére irányuló politikájához illeszkedő egyezmény további lendületet ad a magyar–argentin kapcsolatoknak, hozzájárul a társadalmi kapcsolatok, különösen a fiatalok közötti interakciók erősítéséhez, valamint egymás országainak jobb megismeréséhez.

A megállapodás értelmében a két ország 18-35 év közötti állampolgárai egy évet meg nem haladóan tartózkodhatnak a másik fél területén elsősorban turizmus céljából, ugyanakkor – tartózkodásukhoz kapcsolódó költségek fedezésére – maximum hat hónapra munkát is vállalhatnak.

Magyarország hasonló megállapodást már kötött Új-Zélanddal, Dél-Koreával, Tajvannal, Ausztráliával, Japánnal és Chilével.

Az egyezmény a két ország parlamenti ratifikációját követően – várhatóan 2019 folyamán – lép életbe.

Forrás: kormany.hu