Kombinálták a virtuális és a kiterjesztett valóságot a helsinki repülőtéren

0
388

Bárki, aki akár csak néhány percet tölt egy repülőtéren, láthatja, hogy ez egy rendkívül összehangolt létesítmény, amely kezeli a repülőgépeket, az utasok igényeit és így tovább.

A közelmúltban a Helsinki repülőtér és egy légi közlekedési informatikai szolgáltató a SITA egy, a Microsoft HoloLens nevű eszközt használt a repülőtéri műveletek javítására szolgáló módszerek értékelésére.

A HoloLens az első olyan önálló eszköz a világon, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a digitális tartalmak és hologramok használatát a környezetükben. Ehhez a repülőtéri projekthez kombinálták a virtuális (VR) és a kiterjesztett valóságot a repülőtéri műveletek ellenőrzéséért. Megnézhették az embereket, hogy mozognak az épületben, ellenőrizhették a repülőgépek pozícióit és így tovább. Még azt is láthatták, hogy egy-egy utas mennyi időt töltött a reptéri üzletekben.

A HoloLens által kínált új technológiák fejlettsége még a korai szakaszban vannak. Azonban a tárgyaláson résztvevők azt állították, hogy a látvány nem félrevezető. Azt is szerették, hogy a készülék nem merül le gyorsan, és használat közben nem forrósodik fel.