Egyre több helyen tartják fontosnak a zöld turizmust

0
371
forrás: Travel & Tourism Fairs

Londonban rendezték meg a 2018-as World Travel Market rendezvényt, melynek a legfontosabb témái a fenntarthatóság, az öko- és etikus turizmus volt. Ez a legismertebb és legtöbb érdeklődőt vonzó nemzetközi idegenforgalom rendezvény, amelynek az eredménye általában több mint egymillió megbeszélés, és 3 milliárd euró értékű szerződések megkötése. Itt gyűlnek össze a legnagyobb turisztikai szolgáltató cégek, ezért számtalan lehetőség van az ötletelésre és új úti célok felfedezésére.

Jorge Mario Chajón, guatemalai turisztikai miniszter kifejtette gondolatait a témában: „Azt gondoljuk, hogy az utazók olyan helyekhez vonzódnak, ahol van etikus turizmus. Guatemalában olyan nemzetközi szervezet működik, amely küzd az embercsempészet ellen, és megvédi a közösségeket a szexturizmustól, valamint a kisebbségek bántalmazásától.”

Kuanghszi-Csuang kínai tartomány az egyik legfontosabb ökológiai célpontja a tudatos utazóknak. A környezet megóvása elsődleges fontosságú ezen a területen, hiszen vonzereje a zöld hegyvonulataiban, lélegzetelállító vízeséseiben, kanyargó folyóiban van.

Li Guang Jun, a tartomány turisztikai fejlesztéséért felelős igazgatóhelyettes azt mondta: „Most a fenntartható turizmust fejlesztjük, különös tekintettel az ökológiai védelemre és környezetre. Nagy figyelmet fordítunk a környezetbarát termékekre.”

Az Egyesült Államokban található Nashville már nem csak a zenéről szól, hiszen komoly energiákat fektetnek a terület zöld úti céllá tételéért. Butch Spyridon, a helyi idegenforgalmi szövetség elnöke azt mondta: Csak az elmúlt évben valószínűleg minden egyes bár eladott egymillió palack sört, üvegeset, nem dobozosat, a városunk pedig elindított egy újrahasznosító programot, naponta kétszer vagy háromszor összeszedik az üvegeket és újrahasznosítják, így miénk az első zöld környezet tanúsítvánnyal rendelkező város az államok délkeleti részén.

Japánban akad is bőven érdekesség: a különleges természeti szépségek, a kulturális hagyományok, a gazdag történelem és a modern nagyvárosok. Japánban tombol a turizmus, ráadásul jövőre majdnem kétmillióan érkeznek majd a Rögbi Világbajnokságra. Őket arra biztatják majd, hogy a szokásos turisztikai látványosságokon kívül az ország rejtett kincseit is felfedezzék.

Forrás: hu.euronews.com