Máltán rendezték a soron következő Nemzetközi Idegenforgalmi Konferenciát. A Földközi-tenger egyik legismertebb szigete állt az élére a Mediterrán Idegenforgalmi Alapítvány kezdeményezésének, melynek célja, hogy egyesítse a tenger mentén található dél-európai, balkáni, közel-keleti és észak-afrikai országokat.

Máltát történelmi helyzete különleges, geostratégiai pozíciót foglal el itt a Földközi-tenger közepén, civilizációk és kultúrák keresztútján. Ezért teljesen természetes Valetta számára, hogy vezető szerepet vállaljon a Mediterrán Idegenforgalmi Alapítványban – magyarázta a máltai elnök, Marie-Luise Colelro Preca.

Minden földközi-tengeri állam rendelkezik turisztikai és természeti adottságokkal és mindazt a lehető legjobban szeretné kihasználni. Az esemény célja még az is, hogy a résztvevők bemutathatták a már bevált módszereiket és hasznos információkat kaphattak egymástól.

„Megvitatjuk a legjobb gyakorlati példákat, megnézzük, ez melyik országban működik legjobban, és utána megosztjuk egymással a tapasztalatot. Azt látjuk, hogy az idegenforgalom a gazdaság motorja a legkülönbözőbb térségekben – mondta Tony Zahara, az alapítvány elnöke.

Az következő alkalom februárban lesz, amikor a döntéshozók megvitatják a legújabb technológiákat, amelyek segíthetnek az idegenforgalom fejlesztésében.

Forrás: hu.euronews.com