A turizmus jövője

0
501

A fizikai és digitális hordozható technológia továbbá a vezeték nélküli technológia, például az NFC (Near Field Communication), fejlődése olyan lehetőségeket biztosít, amely lehetővé teszi az utazó/felhasználó számára azt a szintű szabadságot, hogy bármiféle papíralapú jegyet vagy elismervényt kellene magával hordania.

Hamarosan az egyedüli dolog amire szükség lesz az egy mobileszköz, hiszen lassan nincs olyan utazással kapcsolatos feladat, amit ne lehetne elvégezni azon keresztül. Megvásárolhatjuk az utazáshoz szükséges jegyeket, foglalhatunk szállást vagy helyet egy szimpatikus étteremben, belépőt múzeumokba, színházba, helyi látványosságokhoz. Mindezekhez csak az eszközre lementett szolgáltatásnak, termék képének QR kódját kell leolvastatni a helyszínen.

Még kiemelkedőbb fejlesztésnek számít, a kiterjesztett valóság szoftverek. A Goolgle Glass, vagy a VR használatával elérhető a többdimenziós utazási élmény. Például egy városi séta alkalmával egyszerre lehetünk a múltban és a jelenben, vagy egy idegen országban láthatjuk magunk előtt annak térképét, főbb turista látványosságainak az elhelyezkedését.  Ez a technológia felbecsülhetetlen értéket ad azáltal, hogy megadja a szükséges információkat és valóban kiegészíti az utazási csomagokat.

Egy biztos, a digitális fejlődés korlátlan lehetőséget nyújt a turizmus számára. Minden cég, vállalkozás vagy turista, utazó számára adott a lehetőség, hogy maradandó élményt adjon és kapjon.