Mark Okerstrom – Expedia Group

0
603

Mark D. Okerstrom az Expedia Group utazással foglalkozó részlegének az elnök-vezérigazgatója. A csapat világszerte több mint 200 utazási webhelyet és a hozzájuk kapcsolódó utazási szolgáltatásokat működteti a világ 75 országban, beleértve az Expedia, Hotels.com, Expedia Partner Solutions, Orbitz, Travelocity, Hotwire, CheapTickets, ebookers, CarRentals.com, Expedia CruiseShipCenters, Wotif, Egencia, HomeAway és a trivago-t is.

2017. augusztusában nevezték ki a pozícióra, előtte az Expedia Group operatív ügyvezető alelnöke és pénzügyi vezérigazgatója volt. Felügyelte a pénzügyeket, a vállalati stratégiát, az M&A (vállalati felvásárlás) és az Expedia Group eCommerce platform valamennyi aspektusában.

2006-ban csatlakozott a céghez, 2009-től pedig a vállalati fejlesztés és stratégia vezetőjeként tevékenykedett, ahol vezette az Expedia Group globális M&A tevékenységét világszerte.

2011-ben kinevezték a pénzügyi vezérigazgató-helyettesévé, és az összes globális pénzügyi funkciót a felelősségi körébe helyezték.

2014-től az EVP of Operations és a CFO pozíciót tölthette be, felügyelve az Expedia Group eCommerce Platform csapatát.

Az Expedia Csoporthoz való csatlakozás előtt Okerstrom tanácsadó volt a Bain & Company-nál Bostonban és San Francisco-ban, és az UBS Investment Bank londoni központjában dolgozott. Ezt megelőzően ügyvédi gyakorlatot szerzett a Freshfields Bruckhaus Deringer ügyvédi irodában Londonban.