Gareth Williams – Skyscanner

0
703
Kép: The Scotsman

Gareth Williams a Skyscanner vezérigazgatója és társalapítója. A Skyscanner a világ egyik vezető globális utazási keresője, amely azonnali online összehasonlításra specializálódott repülőjáratok, szállodák és autókölcsönzés céljából.

A mozgató rúgó az volt, hogy Gareth mindig olcsóbb repülőjáratokat keresett, hogy meglátogassa testvérét az Alpokban és hódolhasson a síelés szépségének. Mikor megszületett az ötlet, a három barát, Gareth Williams,Bonamy Grimes és Barry Smith létrehozzák a Skyscanner-t. A cél, egy olyan webhely készítése volt, amely összehasonlítja a világ minden egyes kereskedelmi légitársaságának az összes járatát.

A cég indulása után gyors fejlődésnek indult, napjainkban átlagosan 50 millió ember látogatja meg a webhelyet havonta. A vezérigazgató Gareth 14 éves tapasztalata a pénzügyi intézmények és a kiskereskedelmi vállalatok fejlesztőjeként segített abban, hogy a Skyscanner a világ egyik vezető digitális utazási cégévé varázsolja.

Többszörös díjnyertes mobilalkalmazásait több mint 40 millió alkalommal töltötték le, és most már lehetővé teszi az utazók számára, hogy ne csak a járatokat, hanem az autókölcsönzőket és a hoteleket is összehasonlítsák. A vállalat tíz nemzetközi irodában több mint 800 munkatársat foglalkoztat, és az évközi beszámolók lenyűgözően gyors növekedést mutatnak még most is.

Szabadidejében Gareth az irodalomnak, a művészetnek és a sakknak hódol. Különösen érdekli a szobrászat és a rajzolás. Az üzlettársai és kollégai azt mondják, hogy a megbeszéléseken is sokat rajzol.

Forrás: webit.org, skyscanner.net