Startup a jobb kihasználtságért

0
362

Jócskán hagy kivetnivalót maga után az éttermek kihasználtsága. De van egy startup, amely elhozza a kulcsot a probléma megoldásához.

A DiningHour nevű app, a Ma Este Színház internetes szolgáltatáshoz hasonló modellt próbál megvalósítani az éttermek világában. Az Ausztráliában alapított, de már Magyarországon is elérhető alkalmazás a csúcsidőn kívül kínál olcsóbb éttermi étkezési lehetőséget azoknak, akik szívesen kísérleteznének. A kínálatban megtalálható a minőségi streetfood ételektől a Michelin-csillagos éttermekig minden, ami vonzó lehet a gasztronómia szerelmeseinek, vagy azoknak, akik egy jót szeretnének enni kedvezőbb áron. Az utóbbi kategóriát a Costes Downtown képviseli, ahol délután háromkor 10 százalék kedvezménnyel étkezhetünk, de több étteremben akár harminc százalékos kedvezménnyel is találkozhatunk.

A DiningHour modelljét az teszi lehetővé, hogy az éttermek 35 százalékos vendégforgalommal üzemelnek. Összehasonlításképpen, ez a szállodák és légitársaságok esetében 70 százalék felett van. A cég célja, a csúcsidőn kívüli étterem kihasználtság növelése, ami még akkor is jövedelmezőbb az éttermek számára, ha a vendégeket a kedvezményes ár alapján szolgálják ki.

A Magyarországon frissen elindult szolgáltatás hetven étteremmel nyitott. Karaszi Csaba, a startup egyik társaslapítója szerint új költségoptimalizálási módszert hoznak el a hazai vendéglátásba.

Forrás: fintechradar.hu