Megelevenedik a Tüskevár története Miskolctapolcán

0
447

A miskolctapolcai családi és szórakoztató központ vásárolta meg a Tüskevár eredeti kéziratát 21 és fél millió forintért. A könyvet az Avalon Park területén épülő Tüskevár játszóparkban állítják ki.

A városban már felépült egy szabadtéri játszópark. Most pedig egy tudásalapú élményközpont és játszóház is helyet kap Miskolctapolcán. A létesítmény az Avalon Parkban lesz, tematikája pedig Fekete István legendás műveire épül. A felejthetetlen történet kézirata – melyen több generáció nőtt fel és még ma is az általános iskolás kötelező olvasmányok között található – a komplexumban lesz elhelyezve.

Képtalálat a következőre: „tüskevár élményközpont avalon park”

Egy oldal a Tüskevár eredeti kéziratából

Fotó: turizmus.com

„Szerintünk egy ilyen létesítményben, ahol évente 250 000 ember fordul meg, méltó helyen lesz majd az ereklyeye, melyet gyönyörű körülmények között állítunk ki. Elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy a 21. században, a kütyük és a televízió világában, kimozdítsuk a gyerekeket a kanapéról, ha már az olvasás élményét olyannyira nehéz megszerettetni a mai korosztállyal. Az összes magyar gyerek számára akár családostól szállóvendégként, akár az osztállyal egy tanulmányi kirándulás keretében látogat el hozzánk, természetesen határon innen és túl, nyitva áll majd a Tüskevár játszópark kapuja. Egy olyan interaktív gyermek-látogatóközpontot szeretnénk létrehozni, ahol a diákok a saját élményeiken keresztül, egy izgalmas kaland során mélyülhetnek el az író vadregényes világában, felfedezve annak rejtelmes titkait és mai napig is helytálló életbölcsességeit” – mondta Tóth Eszter Anna, az Avalon Park kommunikációs és marketing igazgatója.

„Fekete István munkái – a teljesség igénye nélkül – a Tüskevár, Vuk, Bogáncs, Kele, Lutra és a Téli berek, mind közös kulturális örökségünk, amelyek mélyen bevésődtek emlékezetünkben és kedves gyerekkori élményeket idéznek fel bennünk. Szeretnénk, ha a mai fiatalok nem csupán kötelességből „letudnák” ezeket a könyveket, hanem megtalálnák a nagyszüleik ifjúságának korában íródott művekkel a kapcsolatot és meglátnák bennük az értékeket. Szerintünk ötletes és kreatív, de trendi megoldásokkal és természetesen a játék élményével közelebb tudjuk hozni hozzájuk a múlt kincseit, hogy nekik is igazi termő táptalajt, az élethez iránytűt és gyökereket nyújtsanak felnőttkorukban. Reményeink szerint így játszva, tanulva öröklődik majd generációról generációra Fekete István szellemi hagyatéka és Matula iskolája” – tette hozzá Tóth Eszter Anna.

Forrás: Turizmus.com