Környezetbarát karácsonyi vásárok és rendezvények

0
373

A hagyományos ünnepi piacokat egyre több helyen felváltják a környezetbarát karácsonyi vásárok, rendezvények, fesztiválok a fenntartható európai élet támogatásáért.

Zero Waste Christmas Market (Zéró Hulladék Karácsonyi Vásár) – London, Anglia

A túlzott hulladéktermelés elkerülése kihívás – különösen karácsonykor. Ezért a “Zero Waste Goods” mozgalom összekapcsolta az innovatív, független vállalkozásokat, amelyek a környezet óvásának szentelik idejüket, hogy zöldebb ajándékkal gazdagítsák ezt az ünnepi szezont. Összefogtak azokkal a márkákkal, ahol etikus, zöld és kiváló minőségű ajándékokat kínálnak, amelyek nem ártanak a Földnek. A jegyeladásokból származó összes nyereség a Cool Earth számlájára kerül – az erdőirtás megakadályozásáért és a környezet védelméért.

Képtalálat a következőre: „zero waste christmas market london”

Goed = Doen fesztivál – Hengelo, Hollandia

“Goed = doen”, szó szerint azt jelenti hollandul “tegyél jót”. A fesztivál a német határhoz közeli Hengeloban kerül megrendezésre. Központi témája a fenntarthatóság és az élhető jövő. Az esemény helyszínén öko és kézműves piacot állítanak fel, ahol vegetáriánus ételek kínálnak és ismert zenészek, művészek lépnek fel a rendezvény idején.  A legkisebbek egy öko gyerekklubban tanulhatnak a környezetvédelemről.

L’Autre Marché – Nantes, Franciaország

December 1-től december 23-ig ez a zöld és etikus “Alternatív Karácsonyi Piac” ünnepli a koncepció tízéves évfordulóját. Sétáljon az ünnepi hangulatot árasztó sorok között, hogy megtalálja a helyi gazdaság szereplői által készített tökéletes ajándékot. Több mint 64 kézműves kínálja alkotásait, például ékszereket, kozmetikumokat, ruhákat vagy finomságokat az újrahasznosítás jegyében.

Képtalálat a következőre: „L’Autre Marché – Nantes”

Stockholmjul – Stockholm, Svédország

A stockholmi fesztivál, az egyik legfigyelemreméltóbb ’fénykiállítás’ Európában. November 25-én kezdődött és több mint 40 utca, műemlék és híres hely kapott különleges világító díszítést Stockholmban. Ezek a lumineszcens dekorációk mind környezetbarát anyagokból és energiatakarékos LED-ekből készülnek, így ez az esemény egyben varázslatos és környezetbarát is.

Képtalálat a következőre: „stockholm jul 2018”

Öko Karácsonyi Vásár – Berlin, Németország

Négy hétvégén keresztül környezettudatos szervezetek, művészek és ökológiai kilátások töltik meg Berlint, a Hackesche Höfe közelében lévő Sophienstraße-i Öko Karácsonyi Vásáron. A gondosan kiválasztott karácsonyi ajándékok keresése mellett a látogatók élvezhetik a sült kolbászt, a pitét, a gofrit, a vegán ételeket egy pohár forralt bor kíséretében. A kínált termékek közé tartoznak az egyedi és divatos designer tárgyak és a kézműves termékek is.

Képtalálat a következőre: „berlin eco xmas market Sophienstraße-i”

Forrás: Livingit