Ocean Flower project – megaresort nyílik Kínában

0
391

A jelenlegi ismereteink szerint a legnagyobb beruházás az Ocean Flower project, melyben helyet kap a legújabb Costes is a Hainan-szigeteken. A megaresort várhatóan jövőre nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A Hainan-szigetek Kína legdélibb pontján fekszik, és ez a helyiek legkedveltebb nyaralóhelye, ráadásul adó- és vízummentes övezet.  A hatalmas tömeg két repülőtérre érkezhet, melyek múlt évben 67 millió turistát fogadtak, akiknek 95 százaléka Kína területéről érkezett.

A jövő év végére tervezett nyitásra három mesterséges szigetet emeltek ki és töltöttek fel a tengerből, ahol 7000 db high-end villát (már 100 %-ban eladták), 120 ezer főre apartmanlakásokat (1 millió Ft/nm2), szórakoztató komplexumokat, szállodákat és éttermeket húznak fel. Továbbá 58 hotel épül, ezek közül a legkisebb 600 szobás, a legnagyobb 5000 férőhelyes lesz. Egy komplett külön várost építenek a nyaralóhely mellé, amely kiszolgálja az egész monstrumot.

/var/folders/vf/v2dfz1hn7vj1vqrrg32pb0tr0000gp/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/584501.jpg

Az építkezés összköltsége eddig 6,400 milliárd Ft, a befektető az Evergrande Csoport, akik a világ legnagyobb mesterséges turisztikai szigetét valósítják épp meg, amelyet 600 építész tervezett, és 220 ezer főnek biztosít majd szállást, ha kész lesz.

40 mérföldnyi plázzsal rendelkezik a nyaralómonstrum, és a vízpartot a veszélyes állatfajoktól elzárják a strandolók védelmében. Külön korallzátonyokat alakítanak ki a vízben – a búvárkodók örömére. Természetesen a tengervizet is szabályozzák – alaposan belenyúlva így a természet rendjébe -, csak a középső, fő szigeten 58 szállodát húznak fel.

És ezzel nincs vége a megalomániának: 108 termes konferenciaközpont is épül, valamint különböző gyerek szórakoztató központok. A középső területen pedig 150 étterem várja majd a betérőket, amelyek közül az egyik a Costes lesz. Érdekesség, hogy a Costes tulajdonosai – köztük Gerendai Károly – nem high-end nemzetközi konyhát terveznek, hanem magyaros ételekkel várják majd a vendégeket – Costes minőségben, sharing koncepcióval megvalósítva.

Az Ocean Flower tulajdonosai nem mindennapi felajánlása a Costes felé, hogy az első három évben nem kell bérleti díjat fizetni az épülethasználatért. Cserébe elvárják, hogy a Costes szakmai vezetésével az étterem időben, megfelelő személyzettel és főként a környékről beszerezhető alapanyagokkal, Costes minőséget garantálva nyíljon meg, és fogadhasson vendégeket.

Forrás: Turizmus Online