Online útikalauz természetjáróknak

0
477

Letölthetővé vált az első online térképes útikalauz. A Természetjáró túravezető alkalmazást decemberben indította el a Magyar Természetjáró Szövetség.

Az applikáció magyar nyelven, hazai útvonalakkal, információkkal és extra tartalmakkal járul hozzá az aktív szabadtéri időtöltéshez. Alapjául az Európában már jól ismert német fejlesztésű Outdooractive program szolgált.

A Természetjáró applikáció lehetőségek hosszú sorát kínálja gyalogtúrázók, tájfutók, kerékpárosok, vízitúrázók és egyéb kültéri sportok kedvelői számára. Olyan hasznos funkcióval támogatja a túrák teljesítését, mint a csúcskereső, a magasságmérő, a dőlésszögmérő, a sebességmérő, a QR-kód olvasó és az iránytű.

Fontos megjegyezni, hogy a kiválasztott útvonalat le lehet tölteni, így offline módban is használható. Magyarország legnépszerűbb túramozgalmai, az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra külön menüpontban érhetőek el a hivatalos nyomvonallal, szakaszolással, az összes pecsételőhellyel, valamint számtalan útba eső látnivalóval és szállással.

/var/folders/vf/v2dfz1hn7vj1vqrrg32pb0tr0000gp/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/1298751-1566555547.jpg

„Azon túlmenően, hogy egy rég várt megoldást nyújtunk át a túrázóknak, külön örömmel tölt el, hogy az alkalmazás révén egy olyan, nemzetközi szinten is bejáratott platformhoz csatlakozunk, amely világszerte több millió felhasználóval büszkélkedhet. Magyarország egyedülálló tájait ezáltal nem csak a hazai, hanem a külföldi turisták is könnyebben felfedezhetik majd” – emelte ki Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re.

Forrás: PRIM hírek Fotók: Magyar Természetjáró Szövetség