A világ első teljesen elektromos motoros szánjával a sarkvidéken

0
353

Az Aurora eMotion szerint egy csendes szafari az új, ökológiai módja annak, hogy megismerhessük az Északi-sark egyedülálló természeti adottságait. Egyetlen motor zajának vagy szennyező járműnek sem szabad megszakítania az illúziót, amit Lappföld kínál a kalandvágyó turisták számára.

“Különösen az idegenforgalomban van ez az ökológiai szemlélet. Amikor messze eljutsz Lappföldre nem akarod tönkretenni a természet csendjét– mondta Olli Haavikko az Aurora eMotion-től.

A cég kínálja és világ első és legmodernebb motoros szánjait, amelyekkel a legnagyobb csendben fedezhetők fel Lappföld havas erdei. 2010 óta négy helyi mérnök fejlesztette ki az eSled-et, melyek Rovaniemi helyi gyárában készülnek. Az elektromos járművek 15-25 km-t képes egy töltéssel megtenni.

A fenntartható ideológiára épülő szafari minden részében megtalálja a ”zöld utat”. Példaként felhozható, hogy megújuló, valamint újrahasznosítható anyagokat használnak a teljes túra során és a frissítőket is a lehető legközelebbi helyekről szerzik be.

„Az általunk felhasznált energia többnyire helyi vízerőmű és más megújuló energiaforrásokból áll” – mondta Haavikko.

Forrás: Livingit