Egyre népszerűbbek az online utazási csomagok

0
462

Magyarországon még mindig kevés olyan utazási iroda található, ahol teljes utazási csomagokat vásárolhatunk online platformon keresztül. Ez meglepő, hiszen az egyik legnépszerűbb termékkategória az e-kereskedelemben.

Ismert adat, hogy a világ repülőjegy eladásának 75 százaléka már online történik, amiből következik, hogy a teljes csomagokat kínáló utazási irodák jelentős forgalomnövekedésre számíthatnak.

 „A teljes utazási csomagokat értékesítő online utazási irodák piaci helyzete a közép- és kelet európai régióban egyre erősödik, elsősorban azok a cégek lesznek hosszútávon is sikeresek, amelyek egyedi üzleti modellel rendelkeznek, rugalmasak, ügyfélcentrikusak és képesek kielégíteni az ügyfelek egyéni kívánságait” – mondta el Egry Zoltán a Focitour.hu szakértője.

A személyre szabott szolgáltatásoké a jövő

A siker azon fog múlni, hogy kinek sikerül kielégíteni az ügyfelek különleges kívánságait (például nászutas szoba, tortarendelés a hotelbe, születésnapi meglepetés stb.), valamint, az olyan elérhető szolgáltatásokon, mint a nonstop elérhetőség, mind a szervezés, mind pedig az utazás során. Fontos ugyanakkor, hogy az utasok a kiegészítő programokon keresztül is egyéni élményben részesüljenek, amelyek sportutak esetében lehetnek például helyi látnivalók, vagy az igen népszerű stadiontúrák. A magyar piacon is egyre nagyobb az igény mutatkozik a tengerentúli utakra (NHL, NBA, NFL meccsekre).

Forrás: Turizmus Online