A világ első Vegán lakosztálya, ahol a párnában hajdina héj van, ananászlevél bútorokkal, ökopamut szőnyegekkel

0
427

A világ első vegán szállodai lakosztályában a párnáktól kezdve a bútorokig minden növényi alapanyagokból készült. A lakosztályt a Hilton London Bankside szállodájában hozták létre, a The Vegan Society közreműködésével.

Belépéskor a lakosztályt választó vendégeket egy különleges recepciós pultnál fogadják a hallban, amely a Piñatex-ből – ananászlevélből előállított bőr alternatíva – készült, hasonlóan mint a kulcskártyák. A használati eszközök, mint a tollak, ceruzák és papírok is mind vegánbarát alapanyagokból készültek.

A környezetbarát kialakítás része a szerves hajdina héjjal töltött párna, kapok virágból készült párna, köles párna, bambusz aprított rostjaiból készült ortopéd memóriahabos párna, valamint egy antiallergén habszivacs párna. Az ágy fejtámlája is Piñatex bőrből készült, melyet Emily Potter, helyi művész kézzel hímzett munkája ékesít. A stílusos, masszív kőszürke padló, 100 százalékos Moso bambuszból készült a megújuló és fenntartható anyagfelhasználás jegyében. Továbbá szerves pamut szőnyegek helyeztek el a lakosztályban.

A fürdőszobában a lakosztály a vegánbarát Prija ginzeng márkájú termékei kaptak helyet. A zuhanysapkákat és a körömápoló készletet újrahasznosított csomagolással készítették.

A mini bárban különféle helyi eredetű, vegán termékekkel, köztük a Graze fehérjeporral, gyümölcsökkel, diófélékkel és a finom ízű Ella energiagolyókkal várja a vendégeket.

Míg a szobai menü különböző vegán ebédet, vacsorát és reggelit kínál, az utóbbi magában foglalja a gyümölcsleveket, müzlit, hummuszt, burgonyapürét, grillezett Portobello gombát, avokádót és vegán salátákat.

A lakosztály tisztántartása is környezetbarát termékekkel, nem mérgező és állatbarát tisztítószerekkel történik. Minden ágyneműt környezetbarát mosószerrel mosnak.

James B. Clarke, a Hilton London Bankside vezérigazgatója elmondta: „Itt a Hilton London Bankside-nél mindig arra törekszünk, hogy innovációkat és új élményeket nyújtsunk vendégeinknek. Az Oxbo éttermi kínálata már kiterjedt, sokféle táplálkozási igényt kielégítő, így gondoltuk, miért nem alkalmazzuk ugyanazt a koncepciót szobáinkban is? A veganizmus nemcsak étkezési trend, hanem életmódválasztás, ezért akartunk az első szállodává válni, ahol meg van erre a lehetőség.”

Forrás: dailymail.co.uk

Képek: Hilton