A világ legnyugodtabb országai: Indonézia a Number One, Ausztrália, Izland és Új-Zéland szorosan követi

0
625

Indonézia a világ legnyugodtabb országa, amelyet Ausztrália követ, egy új tanulmány szerint. A kutatók egy sor tényezőt figyelembe véve állították fel, beleértve a polgárok személyes jogait, a zaj- és fényszennyezést, a hőmérsékletet, a munkaszüneti napok és a gyógyfürdők számát. A harmadik helyen a rangsorban Izland áll, amelyet Új-Zéland követ a negyedik helyen, Srí Lanka pedig ötödik. A hatodik helyen Ciprust követi a Fülöp-szigetek (hetedik), Görögország (nyolcadik), India (kilencedik) és Mauritius (10.). A top 15-be Costa Rica (11.), Portugália (12.), Bulgária (13.), Horvátország (14.) és Spanyolország (15.) került be.

  1. Indonézia – több mint 54 716 mérföldnyi tengerparttal rendelkezik, vagyis nincs olyan egy strand túl messze van Indonéziában. Több mint 186 zöld területtel büszkélkedhet, átlagos hőmérséklete 25 °C. Azok számára, akik szeretik a hullámokat, ez az egyik legjobb célpont a világon.
  2. Ausztrália – Nem csoda, hogy egy hátizsákos álom. Átlagosan 30 napos éves szabadsággal, több mint 25.000 mérföldnyi gyönyörű tengerparttal és 187 zöldterülettel rendelkezik.
  3. Izland – A zaj és fényszennyezési szintek listáján kiváló helyen áll és az egyik legjobb a levegőtisztaság tekintetében. Annak ellenére, hogy az átlagos hőmérséklet 1,75 °C, ebben az ország évente 36 napos szabadságot adnak. Itt lehet látni a világ egyik legkáprázatosabb természeti jelenségét, a sarki fényt.
  4. Új-Zéland – Lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik. Nem véletlen, hogy Új-Zélandot választották A Gyűrűk Ura filmek egyik fő helyszínéül. Évente körülbelül 31 napos szabadság jár, így 253 zöldterületet és több mint 15.000 mérföldnyi tengerpartot élvezhetnek azok, akik ezt az országot választják lakóhelyül.
  5. Srí Lanka – Ez a trópusi paradicsom az ötödik helyet foglalja el, az átlaghőmérséklet eléri a 27 °C-ot. Varázslatos tájképe magába foglalja az esőerdőket, ahol a kivehető 40 napos szabadságból bőven van lehetőség Srí Lanka felfedezésére.

Forrás: dailymail.co.uk

Képek: Shutterstock