Amazon – Technológiai fejlesztések a szállodaiparban

0
363

Az Amazon.com bejelentette, hogy a Choice Hotels International áthelyezi az infrastruktúráját az Amazon Web Services-re (AWS) – a világ vezető felhő alapú rendszere – ezzel is növelve vezető technológiai szerepét a szállodaiparban. A Choice Hotels eddig saját technológiai fejlesztéseket használt, ezért most több mint 1000 alkalmazást fog átállítani az AWS-re, elhagyva a korábban örökölt rendszereket, ezzel javítva teljesítményt és a megbízhatóságot. Mivel a vállalat tovább bővíti nemzetközi jelenlétét, ezért fontos számukra, hogy a vendéglátás vezetőjeként a felhőalapú rendszereket perceken belül globálisan telepíthetik bármely régióban, növelve a teljesítményt a rendelkezésre állás és a hibamegoldó képesség javításának érdekében.

A szállodalánc elsődleges üzleti alkalmazásaiból párat már az AWS kezel. Ide tartozik a globális foglalási rendszere (GRS), a disztribúciós (elosztó) és az adatelemző platform, továbbá az ingatlankezelő rendszer is. A Choice Hotels és az Amazon ML Solutions Lab közösen azonosítják a gépi tanulás lehetséges felhasználását üzleti tevékenységeikben. Ez segít az új funkciók elsajátításában, az új termékek és folyamatok fejlesztésében. Az AWS gépi tanulási és elemzési szolgáltatásainak kihasználásával a Choice Hotels személyre szabottabb élményeket tud nyújtani ügyfelei számára. Az adatelemzéssel párosított trendelemzést használja a rendszerek problémáinak azonosítására, valamint az emberi beavatkozás nélküli kérdések értelmezésére és megoldására.

Képtalálat a következőre: „AWS”

„A Choice Hotels vezető szerepet tölt be az innovációk területén, és a vállalat infrastruktúrájának az AWS-be történő áthelyezése segít az iparági pozíció megőrzésében az új technológia által. A Choice 2014-ben kezdett dolgozni az AWS-vel. Röviddel ezután elkezdtük a cég történetének legnagyobb informatikai projektjét, melyben a központi foglalási rendszerünket és disztribúciós platformunkat egy új, felhőalapú globális megoldással helyettesítettük. Azóta is folytatjuk stratégiai kapcsolatunk bővítését.” – mondta Brian Kirkland, a Choice Hotels technológiai igazgatója. „Nagyszámú nyilvános felhőszolgáltatót értékeltünk, és megállapítottuk, hogy az AWS a legmegfelelőbb a számunkra, mivel a legszélesebb és legmélyebb felhőszolgáltatási portfóliót nyújtva, az iparág többi rendszerénél gyorsabban fejlődött. Segítségével az iparág vezető gépi tanulási és elemzési szolgáltatásait is kihasználva valósíthatjuk meg a valós idejű döntéshozatalt üzleti tevékenységünk során, és átalakíthatjuk a szolgáltatásainkat a franchise partnerek és az ügyfelek számára.”

„Ahogy a fogyasztói magatartás fejlődik, a vendéglátóipar gyorsan változik, és az ügyfelek digitális csatornákon keresztül soha nem látott mennyiségű szoba- és szolgáltatási kérést tesznek, ami a vezetőket arra kényszeríti, hogy a felhő alapú szolgáltatások felé forduljanak, javítva az ügyfél élményt, a szolgáltatásaikat és az üzleti modellt.” – mondta Mike Clayville, az AWS – Worldwide Commercial Sales alelnöke. „A Choice Hotels volt az első szállodalánc, amely saját felhőalapú foglalási rendszerét az AWS-nél több mint 6 900 szálloda számára tette elérhetővé világszerte, amely növelte a teljesítményt és költségcsökkenéssel járt. Most a Choice Hotels vezetői megadták a bizalmat, hogy új kezdeményezésekkel léphessen előre. Örülünk stratégiai kapcsolat bővítésének, melyben a szállodaipari vállalattal együtt dolgozunk a gépi tanulás és elemzés beágyazásában.”

Forrás: traveldailynews.com