Super Bowl 2019 és egy kis városnézés Atlantában – I. rész

0
499

Ma már a Super Bowl döntő nem csak az amerikaiak kedvenc sporteseménye. Nemzetközi szinten is sok embert vonz a képernyő elé és egyfajta turisztikai programmá vált. Az idei év helyszínéül a Mercedes-Benz Stadion szolgál Atlantában. Aki személyesen vesz részt az összecsapáson valószínűleg nem egynapos túrát tervez és megnyugtatjuk van is mit felfedezni Georgia állam központjában.

A város már készen áll a hazai és külföldi amerikai futballrajongók fogadására. A Super Bowl Experience január 26-án nyílik meg a Georgia World Congress Centerben, és február 2-ig tart. A délieknek szívügyik a sportág, különösen a főiskolai szinten. Atlantában található a College Football Fame Hall, ahol 760 iskola sisakját tartalmazó emlékfalat állítottak fel az összes főiskolai győzelemről és a gyerekek önfeledten játszhatnak a fedett pályán.

E gyönyörű város látképét egy húsz emelet magas zárt óriáskerékből is megcsodálhatjuk. Az éjszaka kivilágított SkyView a Centennial Olimpiai Parkban található, csak néhány háztömbnyire a Mercedes-Benz Stadiontól.

A Georgia Akváriumban egy hamisítatlan állati kalandban lehet részünk. Sokszínű állatvilágában találkozhatunk a bálnától, a cápákon át, a tengeri vidráig. Az igazi show-t pedig a kivételes delfin bemutató szolgáltatja.

A Ponce City Market egyike Atlanta legújabb és legnépszerűbb helyeinek. Az ízletes ételek kínáló üzletek mellett tetőterében különféle szabadidős tevékenységeket végezhetünk. A Krog Street Market egy raktárból átalakított bevásárlócsarnok, melyet a Fodor’s Travel beválasztott a The Ten Food Halls-ba, amely Amerika 10 legjobb élelmiszercsarnokát gyűjti össze. Még érdemes megemlíteni a Dekalb Farmer Market is. Ezeken a helyeken megtapasztalhatjuk a kultúrák és azok különlegességeinek csodálatos keveredését.

Számos Super Bowl rendezvényt terveznek a városban, ezért érdemes előre tájékozódni és útvonalat tervezni. Ilyen események például a kickoff a Centennial Olimpiai Parkban, a Taste of the NFL a Cobb Galériában, vagy a Gospel Celebration az Atlanta Symphony Hallban.

Pihenésképpen ajánljuk a Shakespeare’s Tavern Playhouse-t, ahol éppen a Rómeó és Júliát játszák majd. A helyszín egy igazi angol pub-ra hasonlít, ahol hagyományos angol ételek világába kalauzolják el a vendégeket. De ha ez mégsem lenne elég vonzó, tehetünk egy megnyugtató sétát a bámulatos növényszobrok társaságában Atlanta botanikus kertjében.

Forrás: travelpulse.com