Félidőben az óbudai Holdudvar park építése

0
346
A Bécsi út – Váradi utca – Vörösvári út – Ágoston utca által határolt parkból a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának is köszönhetően egy modernebb, szebb, és sokfunkciós terület jön létre.

A park fejlesztésének ötlete először 2015-ben merült fel, a közösséget is bevonó tervezési folyamat végére készült el az a koncepcióterv. A park megújulásának koncepciója az volt, hogy lehetőség szerint minél több zöld felület maradjon, és ugyanígy változatlan legyen a dombos, plasztikus jelleg is. A növényzet felfrissítése szükséges, néhol ritkítása, tisztítása, hogy átláthatóbb, könnyebben tisztán tartható legyen a park.

A játszóteret nagyobb területen, magasabb kerítéssel és kreatív játékokkal alakíták majd ki, és az új park szélesebb korosztályra is gondol, például a tinédzsereknek szóló rész kialakításával. A sport területe más helyre kerül, hogy védettebb, intimebb legyen, kiegészülve új elemekkel és egy, a park szinte teljes területét körbefogó futókörrel. A csúszdapark is megújul, egy új központi terület alakul ki, vizes elemmel és új színpaddal együtt. Mindezeket a funkciókat kiegészítik a pihenésre szánt területek, például a plázs jellegű pihenőkert és a pihenősétány. A parkot várhatóan 2019 májusban adják át, utána a területen rendszeres lakossági programokat és kulturális eseményeket szerveznek.

Forrás: turizmus.com