Idén is megrendezik a budai Kolorádó fesztivált

0
657
Szeretlek Magyarország

Kurt Vile & The Violators is fellép az idei Kolorádó fesztiválon, amelyet a budai Sztrilich Pál cserkészparkban rendeznek meg június 19. és 22. között.

A Kurt Vile & The Violators amerikai indie rock-csapat június 21-én lép fel a fesztiválon, a nigériai Femi Kuti pedig The Positive Force nevű kísérőzenekarával érkezik – olvasható a szervezők közleményében. Szerepel a programban továbbá Yves Tumor, akinek tavalyi, Safe in the Hands of Love című lemeze minden jelentős évvégi listán előkelő helyet kapott, de érkezik még a belga Cocaine Piss és berlini Fenster nevű zenekar is.

A seregszemlén idén különösen nagy szerep jut Afrika zenéjének: a Bamba Pana & Makaveli Tanzániából érkezik, a tradicionális afrikai dalokat a partizenékkel ötvöző ugandai DJ Kampire is bemutatkozik, az arab identitást új irányokból közelítő Deena Abdelwahed pedig a tunéziai undergroundból lép fel a seregszemlén.

Az élőzenés koncertek mellett Kolorádó nagy erőssége hagyományosan az erős DJ-felhozatal is. Az idei nevek közül a legnagyobb Ben UFO, az élő technólegenda Oliver Ho Broken English Club projektje, valamint a francia Umwelt.

Az elektronikus tánczenék világában egyre nagyobb szerephez jutó nők közül fellép a techno új dán-orosz sztárja, Anastasia Kristensen, az Angliában befutó olasz Elena Colombi és a berlini Tresor rezidense, a spanyol REKA is, a magyar előadók között pedig Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fran Palermo, a Middlemist Red és a Volkova Sisters ad koncertet, a The Moog pedig teljes egészében eljátssza Razzmatazz Orfeum című lemezét.

A fesztiválra kedvezményes árú bérletek február 17-ig kaphatók.

(MTI)