Super Bowl 2019 és egy kis városnézés Atlantában – II. rész

0
414

Ma már a Super Bowl döntő nem csak az amerikaiak kedvenc sporteseménye. Nemzetközi szinten is sok embert vonz a képernyő elé és egyfajta turisztikai programmá vált. Az idei év helyszínéül a Mercedes-Benz Stadion szolgál Atlantában. Aki személyesen vesz részt az összecsapáson valószínűleg nem egynapos túrát tervez és megnyugtatjuk van is mit felfedezni Georgia állam központjában.

Atlanta a kulináris innováció helyszíne, ahol a legkiemelkedőbb képességű séfek készítenek el bármit, a hagyományos déli konyháktól a nemzetközi kedvencekig. A Mary Mac Tea Room-ban a hamisítatlan déli házias ízek világába kóstolhatunk bele és biztosan nem távozunk üres hassal. A Varsity egy különleges gyorsétterem, ahol az 50-es évek Atlantájába csöppenhetünk bele és akár az autónkba kérhetjük az ízletes ételkombinációkat. A Holeman & Finch kézműves hamburgereit és villásreggeliit is kiemelt érdeklődés övezi.

 

Atlanta volt Dr. Martin Luther King Jr. szülőhelye. A Delta Airlinesnak köszönhetően a Martin Luther King, a Jr. Nemzeti Történelmi Park kapuit. A terület Atlanta egyik legnépszerűbb turisztikai helyszíne, amely magában foglalja a kiemelkedő képességű politikai aktivista szülőházát, az Ebenezer Baptista Egyházat, ahol prédikált, a 6. tűzoltóállomást, a látogatóközpontot és így tovább.

Martin Luther King Jr. Birthplace

Atlanta Hartsfield-Jackson repülőtér a világ egyik legforgalmasabb repülőtere, valamint a Delta Airlines otthona. A Delta múzeum igazán figyelemre méltó hely az utazás szerelmeseinek. Tartalmas időtöltés bárki számára, az interaktív kiállításokkal, történelemmel és a híres Boeing 747-es felfedezésével.

Fly Delta Jets Sign Atlanta, GA

Kevésbé ismert tény, hogy Georgiában ilyenkor csodálatos az időjárás. Napsütéses meleg idő várja a Super Bowl-ra érkezőket, de még mindig van mit felfedezni a döntő mérkőzés előtt. A Stone Mountain tökéletes szabadtéri kikapcsolódást nyújt, gyönyörű kilátással a városra.

Atlanta, Georgia, USA skyline from Peidmont Park. (photo via Sean Pavone / iStock / Getty Images Plus)

Forrás: travelpulse.com