Az Airbnb-vel bontakzik ki a Karib-térségben rejlő potenciál

0
395

A Martinique Tourism Authority (Martinique Idegenforgalmi Hatóság) és az Airbnb bejelentették a Memorandum of Understanding (egyetértési megállapodás) nyilatkozat aláírását.

2018-ban 85.000 vendég látogatott Martinique-ba az Airbnb használatával, ami 60% -os növekedést jelent az előző évhez képest. A Franciaországhoz tartozó Karib-tengeren található szigetet 70 százalékban Franciaországból, 12 százalékban Észak-Amerikából, 7 százalékban Latin-Amerikából látogatták.

Az Airbnb-vel több mint 5000 hely érhető el a szigeten, amely a terület turisztikai szektorának növekedési mozgatórugója. Martinique-ra ma már több, mint 190 országból érkeznek vendéglátók és turisták, ami főként az új Airbnb Experiences-nek – tevékenységek, gasztronómia, jólét – köszönhető.

Martinique egyedi és változatos tárgyi és immateriális örökséggel büszkélkedhet (Mount Pelee, gazdag víz alatti élővilág, AOC rum, fehér és fekete homokos strandok). A francia és a kreol kultúrákat ötvöző különleges hagyományai mellett a sziget olyan különlegességekkel rendelkezik, mint például az északkeleti parton található világszínvonalú szörfös helyek, a finom konyha, az érintetlen természetbe rejtőző vízesések és az egyedi fesztiválok.

A Martinique Idegenforgalmi Hatóság által kezdeményezett új partnerség az Airbnb elkötelezettségén alapul. Az együttműködés lényege a fenntartható turizmus ösztönzése a Karib-térségben. Az utóbbi években az Airbnb együttműködési megállapodásokat írt alá a régió 16 országával. A platform továbbra is erősíti turisztikai partnerségét a Karib-térségben, együttműködve a régió turizmusának és gazdasági fejlődésének érdekében.

Forrás: traveldailynews.com